Olycka på väg 21 gav långa köer i trafiken

Önnestad Artikeln publicerades

En trafikolycka inträffade strax öster om Önnestad på onsdagseftermiddagen. Vägen stängdes av i ena riktningen och trafikanter vittnade om köer och "allmänt kaos”. Klockan 17.27 meddelade Trafikverket att vägen åter var öppen för trafik men det var då köer ända till Härlöv.

SOS Alarm fick uppgifter om en trafikolycka på väg 21 klockan 16.21 på onsdagen. Det handlade om två bilar som var inblandade i olyckan som var en så kallad ”kökrock”.

Personen i bilen som blev påkörd bakifrån satt kvar i fordonet när räddningstjänsten kom fram, men var inte fastklämd. Den andra föraren hade själv kunnat ta sig ur sin bil.

Det var vid 17-tiden fortfarande stopp i västlig riktning för trafik, men räddningstjänsten trodde vägen kunde öppnas igen inom en kvart. Däremot skulle det kunna kvarstå köer även en stund efter det. Vägavsnittet det rör sig om om är det mellan Kungsborg och Ekeberg/Isgrannatorp.

Polis har också varit på platsen.

Klockan 17.50 meddelade Kristianstadsbladets reporter att det var köer ända till Härlöv och att de då stod i princip stilla. Enligt polisen ska vägen vara öppen för trafik.