Österlen airport nytt namn på flygplatsen

Kristianstad Artikeln publicerades

Nya flygplan och nytt namn. Kristianstad Österlen airport nyinvigdes under måndagen med pompa, ståt och nytt jetplan som förkortar restiden.

Genom att döpa om flygplatsen till Kristianstad Österlen Airport hoppas de ansvariga att fler stockholmare ska tänka på Kristianstad som den primära flygplatsen för den som ska till östra Skåne.

Samtidigt har Flyglinjen, som trafikerar rutten Kristianstad-Stockholm, investerat i nya plan och satsar på jetplan på sträckan. Det förkortar restiden med 20 minuter enkel väg. En annan stor fördel är att ställtiderna i Stockholm blir kortare, man kan snabbare åka upp och vända.

– Det nya planet är snabbare, bekvämare och avsevärt mycket tystare, prisar flygplatsens vd Jonas Haak och är nöjd även med flygbolagets satsning i Kristianstad.

Flygplatsen har gjorts i ordning på nytt, målats om och fräschats upp, utrustats med möbler från lokala designföretag och fått en ljusare atmosfär.

– Från och med idag kommer vi att exponera flygplatsen på ett annat sätt. Vi byter namn och logotyp. Vi vill inkludera sydliga delar, och se till att detta är flygplatsen för alla invånare och hela näringslivet i det här området, sa Jonas Haak och avtäckte skylten med nya namnet.

Kristianstad Österlen Airport. Var kommer den iden ifrån?

– Vi är närmaste flygplatsen även för en stor del av Österlen. Och jag som bor där vet att där vimlar av stockholmare som ska ta sig dit. Tänker de Skåne har de ofta tänkt på andra flygplatser. Vi ska få dem att förstå att den här flygplatsen är till för dem också, säger flygplatsens ordförande H Inge Gyllin.