Polisen nerringd om raketer

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tom Wall

Flera anmälare har hört av sig till polisen om att ungdomar skjuter raketer på ett farligt sätt i bostadsområden. Samtalen rör främst två stadsområden: Charlottesborg och Gamlegården.

Det första samtalet kom in till polisen vid 18-tiden på tisdagen. Anmälaren var då upprörd över att raketer sköts på ett okontrollerat sätt på Hasselvägen, Charlottesborg.

– Uppringaren säger att ungdomar skjuter vilt med raketer och skjuter av smällare mot varandra, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Vidare under kvällen fortsatte samtalen att trilla in. Liknande observationer hade gjorts på bland annat Albert Hennings väg på Österäng, vid Gamlegårdens centrum, Jakobs väg på Charlottesborg och vid kyrkogården på Sjöcronas gata.

– Vissa säger att det är ungdomsgäng som kastar raketer efter folk och de upplever det som mycket obehagligt, säger Anna Göransson.

På onsdagen fortsatte skjutningarna. Vid 15-tiden kallades tre polispatruller till Charlottesborg. Men väl på plats kunde de konstatera att läget var lugnt och ingen anmälan upprättades.

– Det kommer nog att vara så här den närmsta tiden, har jag en känsla av, säger Anna Göransson.

Det finns inga uppgifter om att någon har kommit till skada.