Resenärer strandade i Önnestad – ”Jag har aldrig upplevt så mycket strul som här i Skåne”

Önnestad Artikeln publicerades

Över hundra personer blev stående i Önnestad under tisdagskvällen i väntan på ersättningsbussar. Tågtrafiken stod nämligen stilla efter att obehöriga rört sig i spåret.

 

Vid 19-tiden hade de strandade tågresenärerna i Önnestad väntat i omkring en timme på ersättningsbussar.

– Jag är från Norrland och flyttade till Skåne för snart ett år sedan, säger en av de strandade. Jag har aldrig upplevt så mycket tågstrul som här.

– Men det är ju vare sig snö eller annat som kan ställa till problem, det är gräs och nära på blommor. Jag förstår ingenting. Vi får se om 19.40-tåget kommer. Det är oklart.

Anledningen till tisdagskvällens störningar i tågtrafiken mellan Hässleholm, Kristianstad, Fjälkinge och Bromölla ska ha varit att obehöriga rört sig i spårområdet. Strax innan klockan 19 meddelade Skånetrafiken att trafiken hade återupptagits, men att det kunde bli följdförseningar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.