Skarp pistolammunition hittades för andra gången utanför garage

Kristianstad Artikeln publicerades
Lådorna hittades utanför ett garage.
Foto: Privat
Lådorna hittades utanför ett garage.

Två gånger på två veckor har lådor med skarp pistolammunition hittats utanför ett garage på Lilla Bangårdsgatan i närheten av Tivolibadet.

Det var när en av de boende på gatan i förra veckan skulle hämta sin bil i garaget för att skjutsa dottern till förskolan som han såg lådan.

– Utanför dörren till garaget låg den här boxen med patroner. Då hoppar man till. Jag tänkte genast på om barn skulle hitta det här och börja leka med det, vad som skulle kunna hända då, säger mannen, som vill vara anonym.

Han körde till polishuset och lämnade in lådan, som alltså var full av 9 millimeters patroner. På torsdagsmorgonen hände samma sak igen.

– Det låg en likadan låda på precis samma ställe. Nu ska jag till polisen igen.

Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör på polisen, känner inte till de aktuella fynden men har klart för sig för hur man bör agera om man gör ett fynd.

– Man ska ringa till polisen direkt och låta oss komma och titta. Det är inget man ska befatta sig med.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.