Solig festivalstart

Kristianstad Artikeln publicerades

Med sol, blåst och electronica kjukstartade festivalen i Maglehem.

Festivalen Nolltio började redan klockan 16 på eftermiddagen och vid den tiden var lite glest med folk på de gröna kullarna. Arrangörerna Elsa Hernbrant och Niklas Blomdahl hade fullt upp och hoppades på mer folk.

– Jag har inte riktigt förstått att vi är igång än. Snart kommer folk från sina jobb och det kanske är först då man förstår. Jag vet att folk är på väg från Göteborg och Stockholm, sa Elsa.

– Vi får hoppas att det soliga vädret håller i sig, att det slutar blåsa, sådant man inte har någon kontroll över, sa Niklas.

Några som redan vid 16-tiden avnjöt tonerna från Anders Walldéns laptop med picknick i det gröna var Hässleholmsborna Jenny Brinck och Agnes Söderlund, som ville visa Österlen för gästen William Thomas från London.

– Vi hade en jättefin dag här förra året och tänkte att vi ville hit igen, sa Agnes.

– Det är den här grejen med picknick på Österlen som lockar. Vi är bara här över dagen, sa Jenny.

Snart hade tonerna från Walldén klingat ut och nästa band riggade sina instrument på scenen. Från Walldéns electronica till jazz med bandet Bemsha.

Fredagen fortsatte med rock, indiepop och andra genrer band som Lords of the limousine, The Brimstone days och Emerald park och under lördagen och söndagen ytterligare ett 20-tal band.