Ica-butik utsatt för väpnat rån

Kristianstad Artikeln publicerades
Årets workshop i psykometri har en internationell inriktning. Psykologen Stefan Cano från Storbritannien, anses vara en världsauktoritet i ämnet. 6 bilder
Foto:Tommy Svensson
Årets workshop i psykometri har en internationell inriktning. Psykologen Stefan Cano från Storbritannien, anses vara en världsauktoritet i ämnet.

För femte året i rad hålls workshops i psykometri på Högskolan Kristianstad.

Två maskerade gärningsmän med ett pistolliknande föremål och kofot, tog sig in i butiken och hotade personalen. De lämnade platsen i en personbil.

– Vi har patruller på plats som inhämtar information, säger polisinformatör Rickard Lundqvist vid 20.30-tiden.

En ung kille blev vittne till rånet. Han berättar hur han såg en vit liten bil parkera utanför affären. Personen i bilen hade rånarluva på sig och gjorde tecken åt killen med fingret framför munnen att hålla tyst och rusade sedan in i butiken.

Polisen har spärrat av en del av Hamiltons väg som går förbi affären och en polishund ska söka av området.

Klockan 21.24 uppgav polisen att ingen ska ha kommit till fysisk skada i samband med rånet.

– Men de är naturligtvis chockade, säger polisinformatör Anna Göransson.

Klockan 22.15 uppgav polisen att rånbytet består av kontanter och cigaretter.

Vid 02-tiden på natten till tisdagen hade ingen gripits för rånet. Polis jobbade då med en teknisk undersökning. Och man ska titta på övervakningsfilm från händelsen.

Butiken utsattes för ett annat rån så sent som i april i år, då två anställda stängde Ica-butiken klockan 20. Cirka klockan 20.15–20.20 var de på väg hem när de överrumplades av flera maskerade och beväpnade gärningsmän, som rånade butiken på kontanter och tobaksvaror. Rånarna flydde i en bil.

Läs alla tidigare artiklar om den senaste tidens rån här (klicka).

Här har den senaste tidens rån ägt rum i Kristianstad: