Sommarlust kan läggas ner

Kristianstad Artikeln publicerades

I dag kan styrelsen för Folkets Park i Kristianstad komma att föreslå nedläggning av Sommarlust. Den enda fasta personalen, två lönebidragsanställda, har redan sagts upp.

Henrik Fritzon (S), ordförande för Folkets park i Kristianstad AB bekräftar att Sommarlusts framtid är osäker.

– Vi håller på att titta på hur verksamheten ska drivas vidare, eller om den ska drivas vidare, säger han. Styrelsen ska i morgon (läs i dag) diskutera flera alternativ och bestämma vilket vi ska föreslå till bolagsstämman på måndag att ta ställning till.

Henrik Fritzon förklarar den oklara situationen med brytningen med Arenabolaget i början av året.

– Det var Arenabolaget som drev Sommarlust, och i dag finns det egentligen ingen som gör det. Vi har inte organisation för det, säger Henrik Fritzon. Det vi måste ta ställning till är alltså om vi ska bygga upp en egen organisation, ta in en ny entreprenör eller lägga ner verksamheten.

Uppsägningar

Som en del i förberedelserna har den enda fasta personalen, två lönebidragsanställda vaktmästare, sagts upp från sina tjänster.

– De har en ganska lång uppsägningstid, och eftersom det är oklart hur framtiden ska se ut har uppsägningarna skett, bekräftar Henrik Fritzon. Men det innebär inte nödvändigtvis att de måste sluta. Det beror på vilket beslut om framtiden som tas.

I går, onsdag, lämnade dessutom den serveringsansvariga kökschefen Maria Carlsson sitt deltidsarbete för Sommarlust.

– Jag har min anställning på Yllan. Sommarlust har bara hyrt in mig under en övergångsperiod i samband med brytningen från Arenabolaget, säger Maria Carlsson. Min uppgift har varit att se till att här har funnits mat, personal och att arrangemangen har genomförts.

Alkohol på prov

Att Maria Carlsson lämnar innebär inga problem för fredagens danstillställning med dansbandet Scotts, säger Henrik Fritzon.

– Vi har en i styrelsen som är ansvarig för serveringen. Det ska vara korrekt hanterat på alla sätt och vis.

Uppgiften bekräftas av arbete och välfärdsförvaltningen, som hanterar serveringstillstånd. Men på grund av den något osäkra situationen har Sommarlust ett tillstånd att servera alkohol på prov, till den 15 januari nästa år.