Stor chans för vårvärme till påsk

Kristianstad Artikeln publicerades

 

Vårvärmen är på väg tillbaka.
Foto: Gorm Kallestad / TT
Vårvärmen är på väg tillbaka.

Påsklovet står i porten och med det tid för utomhusaktiviteter. Är du en av dem som stannar hemma och vill planera trevliga dagsturer? Då har du främst påskhelgen att se fram emot.

Med snö och minusgrader känns det traditionsenliga aprilvädret som ett slag i nacken. Men misströsta inte, redan till onsdagen nästa vecka förväntas det högtryck som kyler ner landet att avta. I och med ankomsten av mildare sydvästliga vindar tros påskhelgen bjuda på upp till femton grader och med växlande chans till sol i norra Skåne.

Från och med torsdag lär nätterna ligga på plusgrader och ser ut att hålla i sig ett tag framöver. Men hur det blir med solen är oklart enligt Henrik Reimer, meteorolog på SMHI:

– Från torsdagen kan det bli upp till 15 grader, men hur det blir med solen beror på molnigheten och om solen kan tränga igenom.

Prognos till påsklovet – dag för dag

Måndag: Kyligt med 5 grader och en del solchanser.

Tisdag: Ökad molnighet, runt 5 grader och risk för lätt skur.

Onsdag: Mildare luft kommer in över Skåne med stora solchanser och värme runt 12 grader

Skärtorsdag: Runt 12 grader och med större solchanser

Långfredag: Runt 12 grader och med större solchanser

Påskafton: Runt 12 grader och med växlande molnighet

Påskdagen: Fortsatt varmare och med större solchanser

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.