Annons

Fotokonst med en egen skapad kamera

För första gången ställer konstnärsparet Ragna Weegar Tunander och Pontus Tunander (Vittskövle) ut tillsammans. "Roligt att vi tänker gemensamt på en utställning", säger Ragna Weegar Tunander.
Kultur • Publicerad 4 mars 2010
Cykelhjul. Av Ragna Weegar Tunander.
Cykelhjul. Av Ragna Weegar Tunander.Foto: 
Ragna Weegar Tunander ställer ihop med sin man Pontus. Bilder: Peter Åklundh
Ragna Weegar Tunander ställer ihop med sin man Pontus. Bilder: Peter ÅklundhFoto: 
Verk av Pontus Tunander.
Verk av Pontus Tunander.Foto: 

Det är på Samlargrafiks galleri de möts, och för Pontus del blir det första utställningen på flera år. Här utvecklar han sin förgyllningsteknik genom att bland annat ta fram verk för hörnen. Ett utrymme som sällan används i konstsammanhang.

Ragna Weegar Tunander koncentrerar sig på fotokonst, med bilder tagna av en egentillverkad hålkamera (av en kaffeburk!).

Annons

"Det går inte att se så mycket av motivet genom kameran, men man lär sig hur det ser ut. Och för mig, som före detta stadsbo är det främst naturen som känns intressant."

Morgondagens vernissage bjuder även på ett improviserat dansframträdande (kl 14) av Ragna Weegar Tunander, som i grunden är danskoreograf.

(KB)
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons