Annons

Jazzfestivalens nya omslagsflicka

"Fröken Vattenriket" pryder årets jazzfestivalaffisch. I går presenterade Pernilla Persson sitt konstverk.
Kultur • Publicerad 2 september 2009
Pernilla Persson visar årets jazzfestivalaffisch. Bild: Annica Jönsson
Pernilla Persson visar årets jazzfestivalaffisch. Bild: Annica JönssonFoto: 

Det är konstnären Pernilla Persson, Norra Åsum, som gör årets affischen för Kristianstads Jazzfestival.

Hon kallar själv huvudmotivet för "Fröken Vattenriket". Det är en musicerande kvinna som kommer att återkomma i en hel serie konstverk på temat jazz som Pernilla Persson tänker ställa ut på Yllan under festivalen.

Annons

– Serien är fortfarande under produktion. Min huvudperson kommer att spela flera olika instrument i de olika verken.

Hon kommer även att ställa ut en del av de konsert- och publikbilder som hon skapade live i akvarell och bläck mitt under konserterna på förra årets festival.

– Den produktionen var lite av hennes audition till affischuppdraget, skojar Bronson B Månsson, festivalarrangerande Blue Birds ordförande.

I verket syns även notlinjer med den påhittade taktarten tre niondelar.

– Det är en sådan där "Hitchcock grej", en liten detalj som kommer av att det är den 39:e festivalen, säger Bronson B Månsson.

Pernilla Perssons syster Cecilia Persson är jazzpianist i bland annat gruppen Paavo. Norra Åsumsystrarna går och funderar på ett samarbete avslöjar Pernilla Persson.

– Många jazzintresserade har även ett konstintresse. Jag tycker det är spännande att kombinera konst och musik. Inför nästa vår hoppas vi få till en performance.

Åsa Borglin 044-18 55 22asa.borglin@kristianstadsbladet.se
Åsa Borglin
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons