Annons

Krantz, Gunnar: "Vin och vatten"

Det är en vacker seriebok, "Vin och vatten", den första svenska akvarellnovellen. Men berättelsen är inte märkvärdig, anser Sune Johannesson.
Kultur • Publicerad 31 oktober 2008
Omslaget till "Vin och vatten".
Omslaget till "Vin och vatten".Foto: 

Gunnar Krantz, serietecknare och kursansvarig för den numera välkända serieskolan i Malmö, har med "Vin och vatten" (Optimal Press) skapat en akvarellnovell. Den allra första i Sverige, står det i pressutskicket.

Detta är också styrkan. Bildberättandet. Färgspelen, med en mix av tydlighet och översikt. Bäst finner jag de sistnämnda. Ett landskap av färgmoln. Mjuka kullar. Stadsliv.

Annons

Själva berättelsen är däremot inte märkvärdig. Ett par försöker hitta varandra på nytt genom att hyra ett äldre hus på den portugisiska landsbygden. De sliter med huset, handlar, dricker vin och umgås – på gott och ont – med ett par de sedan tidigare känner.

Visst finns här händelser och utveckling, men efteråt tänker jag mest jaha. Och tittar på bilderna en gång till.

Sune Johannesson
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons