Susanne Rydén ny vd på Musik i Syd

Kristianstad Artikeln publicerades
Susanne Rydén lämnar jobbet som chef för orkestern Musica Vitae och tar över som vd för Musica Vitae.
Foto: Lena Gunnarsson
Susanne Rydén lämnar jobbet som chef för orkestern Musica Vitae och tar över som vd för Musica Vitae.

I höst avgår Martin Martinsson som vd för Musik i Syd. Nu är det klart vem som axlar hans mantel, och det blir Musica Vitaes nuvarande vd, Susanne Rydén.

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg. Deras huvudkontor finns i Kristianstad, på Kulturkvarteret. Dess ordförande är också Kristianstadsbaserad, Jan Carlsson. I ett pressmeddelande förklarar han varför de bestämde sig för att välja Susanne Rydén till nästa vd: ”Vi är helt övertygade om att Susanne med sin bakgrund, kompetens, sitt kontaktnät, och sin etablerade roll i musiksverige är mycket väl lämpad att leda Musik i Syds fortsatt goda utveckling”.

Susanne Rydén tillträder tjänsten den 1 oktober 2018. Hon har själv en bakgrund som musiker, som sopran med Europa som scen. Hon är medlem i Kungliga Musikaliska akademien sedan drygt tio år, har tagit initiativ till olika musiksatsningar och är sedan tre år vd för Musik i Syds egen kammarorkester, Musica Vitae.

Den 1 oktober tar hon nästa kliv när hon ersätter Martin Martinsson som vd för Musik i Syd. I det tidigare nämnda pressmeddelandet säger hon: "Jag brinner för alla människors tillgång till kultur och kan inte tänka mig en bättre plattform än Region Skåne och Region Kronoberg för att få arbeta med detta.”