Annons

Susanne Rydén ny vd på Musik i Syd

I höst avgår Martin Martinsson som vd för Musik i Syd. Nu är det klart vem som axlar hans mantel, och det blir Musica Vitaes nuvarande vd, Susanne Rydén.
Kristianstad • Publicerad 28 februari 2018
Susanne Rydén lämnar jobbet som chef för orkestern Musica Vitae och tar över som vd för Musica Vitae.
Susanne Rydén lämnar jobbet som chef för orkestern Musica Vitae och tar över som vd för Musica Vitae.Foto: Lena Gunnarsson

Musik i Syd är en musikinstitution i Skåne och Kronoberg. Deras huvudkontor finns i Kristianstad, på Kulturkvarteret. Dess ordförande är också Kristianstadsbaserad, Jan Carlsson. I ett pressmeddelande förklarar han varför de bestämde sig för att välja Susanne Rydén till nästa vd: ”Vi är helt övertygade om att Susanne med sin bakgrund, kompetens, sitt kontaktnät, och sin etablerade roll i musiksverige är mycket väl lämpad att leda Musik i Syds fortsatt goda utveckling”.

Susanne Rydén tillträder tjänsten den 1 oktober 2018. Hon har själv en bakgrund som musiker, som sopran med Europa som scen. Hon är medlem i Kungliga Musikaliska akademien sedan drygt tio år, har tagit initiativ till olika musiksatsningar och är sedan tre år vd för Musik i Syds egen kammarorkester, Musica Vitae.

Den 1 oktober tar hon nästa kliv när hon ersätter Martin Martinsson som vd för Musik i Syd. I det tidigare nämnda pressmeddelandet säger hon: "Jag brinner för alla människors tillgång till kultur och kan inte tänka mig en bättre plattform än Region Skåne och Region Kronoberg för att få arbeta med detta.”

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons