Jag kysser inte Sverigedemokrater

Ledare Artikeln publicerades
Foto:Andres Kudacki

Det sägs att man inte ska prata religion och politik på dejter. Men värderingar har betydelse. Jag är hellre singel än ihop med en SD-anhängare.

Var fjärde man säger sig vilja rösta på Sverigedemokraterna, medan partiet bara får stöd av 15,4 procent av Sveriges kvinnor (SCB). Kanske är det dags för oss kvinnor att göra en insats? Själv har jag meddelat på min profil på en dejtingsajt att jag inte kan tänka mig att dejta en SD-anhängare. Som respons fick jag:

”Hej! Läste din profil, hur fan kan du bara skriva att dom som e SD inte är intressanta. Hahahahahaha hur fan kan du bara vara så korkad o döma folk efter de,hoppas du blir intresserad o kär i en kille som e SD.Gillar man nån o blir kär spelar de fan ingen roll,du lär inte hitta nån kille om du skriver så dömer folk.Lär dej livet för fan o bete dej normal för helvete...”

Asch, så synd, han verkade ju så trevlig... (!)

Men tyvärr, kärlek kan jag inte känna för någon med sunkiga värderingar, så i dagarna bröt jag med en person jag träffat ett tag när han avslöjade sina sympatier. Det dödade alla känslor; jag tappade helt respekten.

När ledarsidan publicerat en SD-kritisk text väller det i regel in mail från män. Råa män. Hatiska män. Män som uttrycker sig med aggression, inte sällan i CAPS LOCK med många !!!!! Det osar så illa från dem att man måste hålla för näsan.

Jag undrar om den femtedel av befolkningen som säger sig kunna välja en SD-valsedel förstår vilket gäng de tillhör. Man må ”bara” missnöjesrösta, men det är i paritet med tonåringar som protestvandaliserar busskurer. Det kostar. Det får konsekvenser. Bara fegisar missnöjesröstar. Folk med ryggrad röstar enligt sin övertygelse.

SD är ett djupt oliberalt parti som tycks vilja styra människors liv i detalj. De vill grovt sett stänga Sverige, och med en stor välfärdsstat bygger de ytterligare murar. Bommar igen helt och skiter fullständigt i resten av världen, hur stort människors lidande än är där.

Jag är själv kritisk till hur regeringarna de senaste åren skött integrations- och migrationsfrågorna, och jag tror att vi behöver tala om volymer, särskilt vad gäller invandring med full tillgång till välfärdsstaten Den synen har gjort att många från SD delar mina texter. Men det är stor skillnad mellan min syn – som bygger på en kärlek till friheten och en respekt för individuella rättigheter – och SD:s märkliga hat. Jag kan vända mig emot att staten ska bekosta, men uppmuntrar civila samhället att öppna sitt hjärta till fullo.

Så gör icke SD. Gång på gång går representanter över gränsen. Det senaste exemplet är Jan Sjunnesson, tidigare chefredaktör för SD:s tidning Samtiden, som nyligen uppmanade människor att ”blockera tiggare” genom att ställa sig någon decimeter framför dem tills de lämnar platsen. ”Rör de dig har du vunnit och kan anklaga dem för ofredande.”

Jag räds den energi som SD utstrålar, för den förstör det samhälle jag älskar. Den begränsar vår frihet. Hur en SD:are skulle bete sig som pojkvän kan jag bara ana, men jag är hellre singel än undersöker saken.

Se filmen på Youtube. Där kan du se fler kommentarer: https://youtu.be/y_CvgQsEHBw

Läs även:

Vem vill ha Åkesson som statsminister?

Jag kysser inte Sverigedemokrater

Hellre Blattesverige än SD-Sverige