Minnesluckan

 • Det ska börjas i tid men om det blir mjölkaka, pepparkaka eller musslor av degen är svårt att veta. Det är Erling Johnssons äldsta dotter som är i baktagen på Hillehaga, Oppmanna, 1949.
  Foto:

 • Vilken härlig nostalgibild! Bubblan till vänster med sitt skärmtak, kiosken som säljer Orancia och Pommac, konfektyr och varm korv och sen damen med barnvagnen, klädd i nylonstrumpor med söm bak, dräkt och fotriktiga promenadskor! Vems var kiosken? Hur länge fanns den kvar och vad köpte du där? Tablettask eller klubba? Vi är på Långebro 1954.
  Foto:

 • Stämmer det att kvinnorna på bilden heter Anna-Greta och Doris? Året är 1962. Affären Fisk och Vilt låg på Tivoligatan - men exakt var? Var det som en kvartersbutik eller var den helt inriktad på fisk och vilt? Brukade ni handla här?
  Foto:

 • Bageriarbeterskan Signe Dahl har just blivit klar med två Schwarzwaldtårtor på Otto Ols Bageri när Björn Rosenberg trycker på kameraknappen. Bredvid väntar fastlagsbullarna på grädde och hatt, undras om de fick florsocker på hatten? Brukade ni handla här? Vad köpte ni och vad var deras specialitet? Bilden togs 1982.
  Foto: