Minnesluckan

 • Färjan mellan Barum och Ivö angör bryggan och turister och ortsbor gör sig redo att köra av. Är detta kajen i Barum eller på Ivö? Hur länge var den här färjan i bruk och hur många bilar kunde den frakta? Hände det några strapatser någon gång? Fotografiet är från 1951.
  Foto:

 • Det var inte endast män som satte sig bakom spakarna. Hur många kvinnor var medlemmar i Rinkaby Flygklubb? Hur ser klubbens historia ut, när startade den och vad har den för verksamhet idag? Fotografiet är från 1954.
  Foto:

 • Tegelrören från Bertil Ewes tegelbruk, det vill säga Hercules, lastas om i hamnen i Åhus. Vart exporterades de? Det är "Ripa-Sture" Nilsson och Gösta "Pyttan" Dahl som syns på bilden från 1954. Det är inte svårt att förstå varför Ripa-Sture kallades så men varför kallades Gösta för Pyttan?
  Foto:

 • Till min förvåning har vi inte en enda bild i arkivet från Åhmans i Åhus! Personerna på den här bilden har dock en anknytning till företaget då de utgjorde Åhmans fotbollslag i slutet av 1940-talet. Målvakten hette Karlo Johannes Schaleck och kom från Danmark. Vet ni något mer om honom? Eller namnen på de övriga?
  Foto:

 • Här tar nyfikenheten över: Inte fick väl Hyland 30 paket á 1 kg strösocker i gåva av den här mannen? Det står nämligen så på paketet. Så vad var det han fick och vem är mannen? Vilket företag var det som fick besök? Året var 1952.
  Foto:

 • En bild som vi har knaper information om och som vi hoppas få hjälp med. Bildtexten i bildarkivet lyder: "Trafikdelare i Härlöv". Fyll gärna på med den information och de minnen ni har! Året var 1952.
  Foto: