Minnesluckan

 • Vi har ingen information till den här bilden men en vild gissning är att interiören är från Gunnar Perssons frisersalong. Stämmer det? Hur var det att klippa sig här?
  Foto:

 • När allmänheten började få frysar hemma ökade även tillverkningen av halvfabrikat och färdiga maträtten. Utbudet i livsmedelsbutikernas frysdiskar ökade ständigt. Minns du vad ni brukade köpa hem? Är det någon som vet vilken affär den här bilden är tagen i? Fotografiet är från 1951.
  Foto:

 • Uddens Restauration som det så vackert kallades. Det var hit Kristianstads befolkning tog sig för en stunds hälsosam rekreation och här fanns både café och restaurang. Här hölls också ofta större möten, som till exempel när Hantverksföreningen höll årsmöte.
  Foto:

 • Skånesemin hade seminstation i Öllsjö och på bilden från 1954 är tre seminörer på väg ut till väntande besättningar på gårdarna i trakten. I bakgrunden är en av avelstjurarna på väg mot stallet i full galopp och djurskötaren har svårt för att hålla jämn takt med den. Hur många avelstjurar fanns det på stationen i Öllsjö? Vem är seminörerna? Har du själv jobbat som seminör? Berätta gärna, både om jobbet och om seminstationen.
  Foto:

 • Skulle detta kunna kallas för ett standardkök från 1950-talet? Vad ingick i sysslorna när kvinnorna hade tjänst i andras hem? Diskning, städning, barnpassning...? Hur är det att arbeta i andras hem i dag? Vilka sysslor ingår i dag? Hur vanligt är det att vara inneboende i familjen i dag jämfört med 1950-talet?
  Foto:

 • Färgerifabrikör Schenholm lät bygga denna en gång så vackra byggnad 1884, idag ett minne blott. Vi befinner oss i kvarteret Riksens Ständers nordvästra hörn och huset ligger med långsidan mot Östra Boulevarden och kortsidan mot Södra Kaserngatan. Hur var det att bo här och var lekte ni som barn?
  Foto: