Minnesluckan

 • Den här bilden var omöjlig att hoppa över, den andas så mycket 1960-tal och nostalgi! Så här såg tidningsaffären ut hemma, tidningarna låg i prydliga högar och det stod en trevlig dam bakom disken. Vem är personerna på bilden som är tagen i Tobakshörnan i korsningen Östra Storgatan/Nya Boulevarden? Var det vanligare att folk köpte tidningarna i tidningsaffären än att de prenumererade på dem och fick dem i brevlådan?
  Foto:

 • 1942 köptes Hjul- och parkettfabriken i Hanaskog av Limhamns Träindustri AB och verksamheten tog fart. Året därpå uppgick arbetsstyrkan till cirka 150 personer varav de flesta syns på bilden. Har någon av dina föräldrar jobbat här? Minns du hur det var där då? Vem var det som startade Hjul- och parkettfabriken och när startade den? Fotograf okänd, 1942/43.
  Foto:

 • Under dygnets mörka timmar i mitten av december 1969 kom larmet om branden i Wilhelm Olssons antikaffär på Östra Storgatan. Vad var det som hade hänt? Gick något att rädda? Var du med och släckte? Fotografen är okänd men H. Krantz gjorde avfotograferingen.
  Foto:

 • Här hamnar flaskorna i läskebackarna efter att ha fått etiketten påsatt. Flaskor försedda med den gamla typen av korkar som det var så lätt att skära sig på. Minns ni? Eller också gick korken sönder innan man lyckades få upp den. Vem är kvinnan på bilden? Hur mycket läsk producerades om dagen? Någon som vet? Fotografiet ägs av Åke Nilsson som en gång arbetade på Finlands Bryggeri.
  Foto:

 • Här har vi Möllers Bokhandel på bokhandlare Ivar Örninges tid, närmare bestämt 1955. Men vilket hus är detta? Och hur många gånger har Möllers flyttat sin bokhandel?
  Foto:

 • Det ska börjas i tid men om det blir mjölkaka, pepparkaka eller musslor av degen är svårt att veta. Det är Erling Johnssons äldsta dotter som är i baktagen på Hillehaga, Oppmanna, 1949.
  Foto: