Minnesluckan

 • Patrull Ugglan, Viby, tillhörande Fjälkinge Scoutkår. Från vänster: Leif Rydeman, Gunnar Ljunggren, Lennart Svensson, Hans Olsson, Ingvar Svensson och Bengt Nilsson.
  Foto:

 • ”När bilderna från 1955 är tagna låg Möllers bokhandel på Västra Storgatan 29, det vill säga där klädbutiken Aima ligger nu, mellan Hesslegatan och Stora Torg på höger sida om man kommer söderifrån. När jag gick i läroverket på 50-talet hade jag ett så kallat inköpskort hos Möllers på vilket jag kunde inhandla de skolböcker jag behövde. Kortet var utställt på en viss summa och varje gång man handlade fördes beloppet in på baksidan av kortet. Jag minns inte vilket år affären flyttade till de lokaler Akademibokhandeln har idag, men jag tror det var i början av 60-talet.” Berättat av Jan-Axel Persson.
  Foto:

 • Två av mannekängerna visar en lite tuffare stil, hur vanligt var det att modevisningarna gav influenser till tonårstjejer? Den här modevisningen gavs 1953, men är det någon som vet var den hölls? Vi har ingen uppgift om platsen.
  Foto:

 • Vi har ingen information till den här bilden men en vild gissning är att interiören är från Gunnar Perssons frisersalong. Stämmer det? Hur var det att klippa sig här?
  Foto:

 • När allmänheten började få frysar hemma ökade även tillverkningen av halvfabrikat och färdiga maträtten. Utbudet i livsmedelsbutikernas frysdiskar ökade ständigt. Minns du vad ni brukade köpa hem? Är det någon som vet vilken affär den här bilden är tagen i? Fotografiet är från 1951.
  Foto:

 • Uddens Restauration som det så vackert kallades. Det var hit Kristianstads befolkning tog sig för en stunds hälsosam rekreation och här fanns både café och restaurang. Här hölls också ofta större möten, som till exempel när Hantverksföreningen höll årsmöte.
  Foto:

 • Skånesemin hade seminstation i Öllsjö och på bilden från 1954 är tre seminörer på väg ut till väntande besättningar på gårdarna i trakten. I bakgrunden är en av avelstjurarna på väg mot stallet i full galopp och djurskötaren har svårt för att hålla jämn takt med den. Hur många avelstjurar fanns det på stationen i Öllsjö? Vem är seminörerna? Har du själv jobbat som seminör? Berätta gärna, både om jobbet och om seminstationen.
  Foto: