Minnesluckan

 • På innergården till kvarteret Spanska Ryttaren 2 vid Östra Vallgatan 36 fanns förr äldre trälängor. Vad förvarades i den här typen av byggnader? Vems var de? Bilden är odaterad och fotografen okänd.

 • På en innergård någonstans på Västra Vallgatan låg den här Cykel- och Motorverkstaden. Vet du var? Vems var den? Har du jobbat här? Vi lyssnar gärna på dina minnen! Tidpunkt okänd.
  Foto:

 • Bilden lånades i samband med en livsmedelsinventering som Regionmuseet genomförde 2007. Kvinnan heter Hanna Lindahl men vem är männen och var jobbar de? Vad är det för slags korv som tillverkas? Bilden är tagen 1974.
  Foto:

 • Färjan mellan Barum och Ivö angör bryggan och turister och ortsbor gör sig redo att köra av. Är detta kajen i Barum eller på Ivö? Hur länge var den här färjan i bruk och hur många bilar kunde den frakta? Hände det några strapatser någon gång? Fotografiet är från 1951.
  Foto:

 • Det var inte endast män som satte sig bakom spakarna. Hur många kvinnor var medlemmar i Rinkaby Flygklubb? Hur ser klubbens historia ut, när startade den och vad har den för verksamhet idag? Fotografiet är från 1954.
  Foto:

 • Tegelrören från Bertil Ewes tegelbruk, det vill säga Hercules, lastas om i hamnen i Åhus. Vart exporterades de? Det är "Ripa-Sture" Nilsson och Gösta "Pyttan" Dahl som syns på bilden från 1954. Det är inte svårt att förstå varför Ripa-Sture kallades så men varför kallades Gösta för Pyttan?
  Foto:

 • Till min förvåning har vi inte en enda bild i arkivet från Åhmans i Åhus! Personerna på den här bilden har dock en anknytning till företaget då de utgjorde Åhmans fotbollslag i slutet av 1940-talet. Målvakten hette Karlo Johannes Schaleck och kom från Danmark. Vet ni något mer om honom? Eller namnen på de övriga?
  Foto:

 • Här tar nyfikenheten över: Inte fick väl Hyland 30 paket á 1 kg strösocker i gåva av den här mannen? Det står nämligen så på paketet. Så vad var det han fick och vem är mannen? Vilket företag var det som fick besök? Året var 1952.
  Foto: