Dagny i "Skavlan" efter bilolyckan

Kristianstad/Stockholm Artikeln publicerades
Dagny Carlsson.
Dagny Carlsson.

I början av januari blev den 106-åriga bloggaren Dagny Carlsson från Kristianstad påkörd av en bil och fick vårdas på sjukhus för sina skador.

På fredag berättar hon om upplevelsen i SVT:s "Skavlan", skriver SVT Nyheter.

– Jag flög först upp på ena sidan på bilen och sedan ner på den andra, säger hon i programmet.

Olyckan inträffade under en av Dagny Carlssons vanliga eftermiddagspromenader, när bloggaren var på väg att korsa ett övergångsställe. I programmet visar hon upp sina skador för programledaren Fredrik Skavlan och berättar att hon brutit ena lillfingret.

– Jag har fått hemtjänst, gudbevars, och när hemtjänstpersonalen kom så följde de med mig till sjukhuset.

Samma dag som pratshowen sänds är det också premiär för dokumentärfilmen ”Dagny – om jag sätter mig ner nu dör jag” på SVT Play. I dokumentären reser Dagny Carlsson till Åland, gör spelfilmsdebut och blir vän med den åländske filmregissören Finn Power. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.