Ge Corroded en större scen nästa gång

Nöje Artikeln publicerades
Foto:Mattias Mattisson

Norrlänningarna fick den respons som de förtjänade.

Corroded

Var & när: 4Sound Stage, Sweden Rock, Sölvesborg 10/6.

Bäst: ”Retract and disconnect”

Sämst: ”Age of rage” – faktiskt

Det märks tydligt att Corroded är ett populärt inslag. På deras tidiga lördagsspelning är gräsplätten framför 4Sound Stage fylld med folk. Det är inte svårt att förstå varför.

Tidigare gånger när jag sett dem har jag upplevt det som att musiken liksom tuggas fram. Men numera har Corroded en långt mer melodiös framton.

Under flera låter, bland annat ”More than you can chew”, pausas gitarrerna och basen under verserna. Det ger en snygg, kraftfull uppbyggnad mot refrängerna som får en extra skjuts. Och responsen från publiken är så massiv att den till och med får ett gäng skäggiga norrlänningar att le brett.

    Framför allt är det jämnheten som tål att hyllas. Jag tror inte att det är många som står och väntar på ”de där låtarna som alltid spelas på Bandit Rock”. Nej, istället är det ”Burn it to the ground” och ”Retract and disconnect” från den blott två månader gamla ”Defcon Zero”–plattan som utgör höjdpunkterna. När Jens Westin och Tomas Andersson tillsammans smattrar sig igenom gitarrsolon är det inte utan att frambringa gåshud.

    Det gör inget att ”Age of rage” leks sönder mot slutet. Om (läs när) Corroded kommer tillbaka ska de ha en större scen till sitt förfogande.