Musik vid Immeln spikar artisterna

Nöje Artikeln publicerades

Danne Stråhed gör comeback på scenen efter bara ett år. Där får han sällskap av Pernilla Andersson Dregen och Hasse "Kvinnaböske" Andersson.

Programmet till årets upplaga av Musik vid Immeln-festen är klart. Familjefesten som genom åren bjudit sin publik på såväl Eric Saade som Patrik Isaksson, Bröderna Rongedal och Jenny Silver, laddar för en helskånsk uppgörelse den 10 augusti.

För 34:e året bjuds besökarna på en familjefest, nu med Pernilla Andersson, Hasse "Kvinnaböske" Andersson, Danne Stråhed med band och sångerskan och revyartisten Jennie Rosengren. Hemmalirarna Dönaberga förstås, samt stommen i Casinogänget från Bjärnum som mellanakt.

-Jag tror inte du kan få så här mycket för 180 kronor någon annanstans, säger Kjell-Inge Malm, ordförande i Hjärsås/Värestorps IF som tillsammans med Sibbhults IF har arrangerat evenemanget de senaste fem åren.

Publika dragplåster

Hasse "Kvinnaböske" Andersson backas upp av Danne Stråheds band, en beprövad kombo sedan tidigare. Huvudartisterna delar dock inte på scenutrymmet utan kör varsin konsert med bandet.

-Vi vill ju tro att vi har fått till ett bra, passande artistutbud i år, säger Kjell-Inge Malm lite för ödmjukt.

Artisterna är nämligen välkända dragplåster sedan tidigare. Musik vid Immeln har dessutom lyckats locka hem singer/songwritern Pernilla Andersson Dregen. Den nystöpta mottagaren av Sir George Martin Award har de senaste två åren spelat för utsålda hus över hela landet. Nu kommer hon till hemtrakterna med en avskalad, intim duokonsert.

Känga till kommunen

Kjell-Inge Malm avslöjar också att man hade Robert Wells på gång. Men artisten visade sig vara alldeles för dyr.

-Vi tycker nog att Östra Göinge kommun sätter för dåligt värde på arrangemanget. Det händer ju inte så mycket annat i trakten i övrigt.

Kjell-Inge Malm menar bland annat att de arrangerande idrottsföreningarna får ta smällen själva om publiken uteblir, och det är mycket avhängigt på väder och vind.

-Det pendlar mellan 500 och 2 500 besökare. Så det är ganska imponerande att vi har kunnat hålla på i så många år, konstaterar Kjell-Inge Malm.