Pidde Pannkaka: "Skämtet var dåligt"

Höör/Kristianstad Artikeln publicerades
Pidde Pannkaka har hamnat i blåsväder efter att ha dragit ett skämt som rört upp känslor i sociala medier.
Foto:TT/Pressbild Pidde Pannkaka
Pidde Pannkaka har hamnat i blåsväder efter att ha dragit ett skämt som rört upp känslor i sociala medier.

Pidde Pannkaka har hamnat i blåsväder efter att ha dragit ett skämt som rört upp känslor i sociala medier.

Pidde Pannkaka, alias Petter Hedwall, från Kristianstad brukar mest dra skratt och applåder. Men under helgen uppträdde han på ett event på Skånes djurpark och nu är han föremål för en storm av kritik i sociala medier.

En mamma reagerade på ett skämt om kvinnors bröst.

"Precis när vi gick förbi drog han nån historia om när hans son föddes. Han bad alla mammor sträcka upp händerna, byggde upp det som om han skulle hylla alla mammor för att de är fantastiska. Istället säger han, när hälften av publiken står där med armarna uppsträcka: "sådär ja, nu hamnade rattarna på rätt ställe", skrev kvinnan på sin Facebooksida under måndagen.

Kvinnan reagerade mot skämtet som drogs under en familjedag. Hon menar dessutom att det var förnedrade för alla tjejer på plats. "Herregud, det är år 2017, kom in matchen...", skrev hon vidare.

Hon uppdaterade senare inlägget med följande: "han har ringt och bett om ursäkt, han ska inte säga så fler gånger. Men sagt är sagt, så mitt inlägg ligger kvar.".

Pidde Pannkaka bad om ursäkt i inlägget som delats flera gånger och fått över 100 kommentarer. En del är kritiska mot inlägget i sig, men många ifrågasätter också skämtet.

På Instagram la Pidde Pannkaka upp en offentlig ursäkt under tisdagen. Där skrev han: "Jag står för allas lika värde. Jag är motståndare till allt som är eller kan uppfattas vara sexistiskt och vill förstås inte uttrycka mig på ett sådant sätt. Under spelningen använde jag ett skämt som jag är väldigt ångerfull över. Jag inser att skämtet är malplacerat, dåligt och i sammanhanget kan uppfattas som sexistiskt. Därför ber jag om ursäkt för att jag använde det. Jag hoppas att alla kan känna att det jag sa var ett misstag och därmed acceptera min ursäkt".