Annons

Åklagare utreder förtal efter Youtube-bråk

Nöje • Publicerad 19 oktober 2019
Joakim Lundell. Arkivbild.
Joakim Lundell. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Åklagare har inlett en förundersökning om förtal sedan Youtube-stjärnan Joakim Lundell hängt ut en tidigare samarbetspartner som bedragare och narkotikamissbrukare, rapporterar Medierna i P1.

Förundersökningen rör flera videor från tidigare i år, men det är oklart vem eller vilka personer som misstänks.

Annons

Mannen som pekats ut nekar till att han skulle ha gjort något klandervärt.

– Mitt liv har gjorts om till ett mindre helvete. Och det har givetvis blivit effekter på alla i min familj. Det är väldigt svårt att värja sig mot anklagelserna, säger han till Medierna.

Även andra Youtube-profiler har riktat beskyllningar mot mannen, bland annat om sexuella trakasserier. Samtidigt har många följare hakat på i kommentarsfälten.

Joakim Lundell säger till Medierna att han inte tycker att han gjort något fel eller att han behöver ta ansvar för vilka konsekvenser publiceringarna får.

– Gör man skit får man ju räkna med att folk reagerar. Det är fan inte mitt fel att jag har en miljon följare, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons