Annons
Nyheter

Blod ur öronen" – flygresenärer till sjukhus

Minst 30 flygpassagerare har fått föras till sjukhus efter det att ett Ryanairplan oplanerat fick landa i Frankfurt sedan flera ombord börjat må dåligt. Passagerare ska ha fått ont i öronen, i några fall också börjat blöda ur öronen.
Tyskland • Publicerad 14 juli 2018

Flygplanet var på väg från Dublin på Irland till den kroatiska kuststaden Zadar, då det fick gå ned i tyska Frankfurt under natten till lördag, rapporterar Frankfurter Allgemeine med hänvisning till Tysklands federala polis.

– Flera personer ombord klagade över hälsoproblem och togs omhand av läkare och ambulanspersonal, säger en talesperson för polisen enligt tidningen, utan att gå in närmare på exakt vad för slags hälsoproblem passagerarna drabbats av.

Annons

En av personerna ombord har lagt ut ett foto på Facebook, som ser ut att vara taget inne i kabinen, med syrgasmasker som hänger från taket. Mannen uppger för Frankfurter Allgemeine att en knall plötsligt hade hörts under flygturen, och att maskerna då genast föll ut, medan piloten inledde en brant dykning. Panik bröt ut, men situationen i kabinen lugnade sedermera ned sig. Efter landning i Frankfurt ska en av passagerarna ha transporterats iväg på bår.

Resenärerna ska enligt personen i fråga ha fått information om att flygningen beräknas återupptas omkring klockan 10 på lördagsförmiddagen. (TT)

Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons