Annons

Boqvist i NHL – JVM-besked dröjer

I går stod det klart att backen Adam Boqvist på nytt får chansen i NHL med Chicago. Därmed minskar chanserna till spel i junior-VM för 19-åringen – men ännu är inte något beslut taget, enligt Chicagotränaren Jeremy Colliton.
Ishockey • Publicerad 10 december 2019
Adam Boqvist är tillbaka i Chicagos tröja vilket gör att möjligheten till JVM-spel minskar. Arkivbild.
Adam Boqvist är tillbaka i Chicagos tröja vilket gör att möjligheten till JVM-spel minskar. Arkivbild.Foto: Jeff Chiu/AP/TT

– Det är inget vi har diskuterat på sistone och nu är han här, säger den förre Moratränaren till Chicagos webbplats.

Boqvist kallades också upp från farmarlaget Rockford i början av november och spelade då sex NHL-matcher och gjorde ett mål. Nu plockas han in då Chicago har skadebekymmer på backsidan.

Annons

När förbundskapten Tomas Montén tog ut JVM-truppen i förra veckan lämnade han tre platser öppna för forwarden David Gustafsson, Winnipeg, och backduon Boqvist och Rasmus Sandin, Toronto.

Sandin är i Torontos farmarlag Marlies och hoppas få spela JVM medan Gustafsson varit i NHL hela hösten, men fick se senaste matchen från läktarplats.

Montén har lämnat önskemål till spelarnas NHL-klubbar om att få loss dem till JVM, men får fortsätta vänta på besked.

Junior-VM i Tjeckien startar den 26 december.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons