Annons

Brand i migrantläger – minst två döda

Grekland • Publicerad 29 september 2019
En container som utgjort en bostad brinner i lägret i Moria på ön Lesbos.
En container som utgjort en bostad brinner i lägret i Moria på ön Lesbos.Foto: InTime News via AP/TT

Minst två personer omkom när en brand bröt ut i ett överbefolkat migrantläger på den grekiska ön Lesbos. I samband med branden uppstod oroligheter och sammandrabbningar med polis.

Enligt den grekiska nyhetsbyrån ANA:s. poliskällor är de två omkomna en kvinna och ett barn.

Annons

Branden bröt ut i en container på lägerområdet som huserar runt 12 000 personer men som har kapacitet för ungefär en fjärdedel så många.

Polisen avfyrade tårgas mot folkmassor som var i upprorsstämning och förstärkningar flögs in från Aten. Flera migranter vittnar för AFP att det byggdes upp en ilska över den tid det tog för räddningstjänst att komma till lägret och påbörja släckningsarbetet.

Antalet flyktingar och migranter som tar sig till de grekiska öarna från Turkiet har ökat de senaste månaderna. I augusti anlände 9 000 personer, vilket är det högsta antalet på tre år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons