Annons

De kan vinna Jazzkatten

Musik • Publicerad 17 september 2019
Edda Magnason programleder Jazzkatten-galan, som direktsänds i Sveriges Radio P2 den 15 oktober. Pressbild.
Edda Magnason programleder Jazzkatten-galan, som direktsänds i Sveriges Radio P2 den 15 oktober. Pressbild.Foto: Mikael Grönberg

Sveriges Radio har presenterat vilka som kan vinna pris på årets Jazzkatten-gala. I den åtråvärda kategorin Guldkatten, som förra året gick till Rigmor Gustafsson, är gitarristen Ulf Wakenius även i år nominerad tillsammans med pianisten Elise Einarsdotter, kontrabasisten Palle Danielsson, gruppen The Real Group och kontrabasisten Lars Danielsson.

Vinnarna i de fem kategorierna röstas fram av både publiken och Sveriges Radios jury och tillkännages på en direktsänd gala på Fasching i Stockholm den 15 oktober.

Annons

På galan, som programleds av artisten och skådespelaren Edda Magnason, uppträder Erik Söderlind, Apocalyptic Brass Collective och de tidigare Jazzkattenvinnarna We Float och Isabella Lundgren.

P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993 och beskrivs som Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons