Annons
Nyheter

E22 öppen igen efter olycka

En singelolycka inträffade tidigt på torsdagsmorgonen på E22, i höjd med Gualöv. Under saneringsarbetet stängdes vägen av. Strax före klockan 12 släpptes trafiken på igen.
Bromölla • Publicerad 26 april 2018

Olyckan inträffade vid 05.30-tiden. Det var en lätt lastbil, en slags pick-up, som kört in i vägens vajerräcke och snurrat runt.

Föraren ska ha klarat sig oskadd och enligt SOS Alarm ska ingen person ha förts till sjukhus i samband med olyckan.

Annons

Då verktyg och andra föremål ska ha spridits från fordonet ute på vägbanan behövde den aktuella sträckan saneras. Det handlade bland annat om taggtråd, staketmärlor och isolatorer som spridits över vägen. Även vajerräcket behövde lagas då 18 stolpar körts ner.

Det var under förmiddagen stopp på E22 från Drottningtorp till Gualöv V med anledning av saneringsarbetet. Trafiken leddes om via Gualöv.

Inledningsvis var det långa köer mellan Trolle Ljungby och olycksplatsen. Enligt Kristianstadsbladets fotograf orsakade saneringsarbetet också trafikkaos på närliggande vägar, bland annat Gamla Kristianstadsvägen och Byvägen genom Gualöv, när bilister försökte ta sig förbi olyckssträckan på alternativa vägar.

Klockan 12 var saneringsarbetet slutfört och trafiken rullade på igen.

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons