Annons

Explosivt kokainfynd i Franska Guyana

Franska Guyana • Publicerad 20 september 2019
Kokain hittades på ett fartyg i Franska Guyana.
Kokain hittades på ett fartyg i Franska Guyana.Foto: 

Fartyget skulle transportera raketdelar från Franska Guyana till Frankrike. Men den här gången innehöll lasten dessutom åtta kilo kokain.

Fyndet gjordes i samband med att fartyget skulle avresa från hamnen i Pariacabo. Strax efter att båten lättat ankar föll en container som diskret fästs på skrovet ned i vattnet, och denna visade sig vara lastad med något helt annat.

Annons

– Det är svårt att fatta hur droger kan ha hittats på vad som ska vara ett säkert ställe: hamnen i Pariacabo, som hänger ihop med Guyanas rymdcenter, säger en källa inom utredningen.

Fartyget används för att frakta delar till europeiska Ariane-, Soyouz- och Vegaraketer till och från den europeiska rymdbasen Kourou. Den franska rymdstyrelsen CNES och bolaget Arianespace har inte velat kommentera händelsen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons