Andra raka segern för Frölunda

Trefaldiga mästarlaget Frölunda var illa ute efter två raka hemmaförluster i CHL-starten.
Efter andra raka bortasegern, 4–3 över tjeckiska Mountfield, är Göteborgslaget ikapp och uppe på slutspelsplats.
Ishockey • Publicerad 7 september 2019
Johan Sundström gjorde matchvinnande målet när Frölunda tog andra raka bortasegern i CHL. Arkivbild.Foto: Emil Langvad/TT

Mästarlaget, som tog dubbeln förra säsongen med seger både i SHL och CHL, vann över Graz i torsdags och följde upp den segern med ytterligare en trepoängare borta mot Mountfield.

Första perioden bjöd på rena målkalaset med fem mål på drygt en kvart och Frölunda ledde med 3–2. Max Friberg och Ryan Lasch gav laget en drömstart med 2–0-ledning efter knappt åtta minuter.

Efter första perioden blev det stiltje i målprotokollet, men Johan Sundströms 4–2 i inledningen av tredje perioden säkrade segern. Frölunda ligger nu tvåa i gruppen efter Cardiff.

Färjestad tog sin tredje seger på fyra matcher och vann med 4–3 efter förlängning borta mot slovakiska Banska Bystrica.

Nyförvärvet Victor Ejdsell avgjorde med en backhand när 20 sekunder återstod av förlängningen. Färjestad låg under tre gånger, men kvitterade varje gång. Per Åslund stod för ett mål och två assist. Segern innebär att Färjestad slåss om gruppsegern med fjolårsfinalisten München.

Skellefteå tog sin tredje seger – den första i ordinarie tid – när Grenoble besegrades på bortais med 4–1. Oscar Möller gjorde två mål och spelade fram till ett. Skellefteå klättrade upp till andra plats i tabellen.