Annons
Nyheter

Flera orter drabbade av inbrottsvåg

En inbrottsvåg har drabbat kommunen den senaste tiden. I Brönnestad fick tre fritidshus på samma gata påhälsning av inbrottstjuvar.
Hässleholm • Publicerad 21 november 2017
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT

Strax efter 6 på lördagsmorgonen tog en väktare emot ett larm i en företagslokal på Fabriksgatan i Sösdala. På plats upptäckte han att någon eller några sågat sig in genom fasaden.

– De har forcerat en vägg och även ett galler för att ta sig in. Det fanns ingen kvar i lokalerna när polisen kom till platsen, säger Robert Loeffel, informatör vid polisen.

Annons

Tjuvarna fick med sig tre fåtöljer av ett värde av cirka 45000 kronor.

Natten mellan fredag och lördag drabbades en bilverkstad i Hästveda för inbrottstjuvar. Där ska tjuvarna ha kommit över strålkastare och ett 20-tal vindrutetorkare.

23:45 på fredagskvällen larmades polis till en villa på Martallvägen i Hässleholm. De boende ska ha lämnat huset under en halvtimme och då passade någon på att ta sig in genom altandörren för att söka igenom huset. I nuläget är det oklart vad som är stulet men enligt polisen har de säkrat vissa spår efter inbrottstjuvarna.

I Brönnestad upptäckte tre fritidshusägare på samma gata att någon gång mellan 3 november och 17 november har tjuvar gått från hus till hus och brutit sig in.

– I den första bostaden har de brutit sig in via ett fönster och stulit en eltandborste, skäggtrimmer, rakapparat, borrmaskin och en tvättkorg. De ska även ha brutit sig in i en friggebod som står på tomten, säger Robert Loeffel.

Tjuvarna nöjde sig inte med det utan tog sig även in i två kringliggande hus på samma gata. Där blev bytet bland annat en tv-apparat, tio flaskor sprit, motorsåg, bensin, byggfläkt och flera verktyg.

Strax efter 20.30 på torsdagskvällen larmades väktare till en lokal på Tredje Avenyn.

– Där ska någon ha krossat ett fönster för att ta sig in. Inget har stulits, troligtvis blev gärningsmännen skrämda av väktaren och lämnade platsen, säger Robert Loeffel.

Emma LinderSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons