Förklaring till hans DNA i 12-åring: Toalettbesök efter varandra

Hässleholm Artikeln publicerades

Den 21-årige mannen åtalas för våldtäkt mot barn, sedan han misstänks ha haft samlag med en 12-årig flicka. Mannen nekar till anklagelserna och säger att han endast fick utlösning i ensamhet på toaletten.

Mannen tror att hans DNA överfördes till flickan via toalettbesök.
Foto: (ÖB)
Mannen tror att hans DNA överfördes till flickan via toalettbesök.

Mannen och flickan var bekanta sedan tidigare och stämde träff i flickans hem. När mannen frågade om flickan ville ha sex, så ville hon inte ”fega ur”, även om hon tvekade.

Flickan erkände sedan samlaget för bland annat sin pappa, som i sin tur gjorde en polisanmälan.

Mannen nekade inledningsvis till att ens ha träffat flickan. Sedan ändrade han sin berättelse till att de förvisso träffat varandra i flickans hem men inte utfört några sexuella handlingar eftersom han ”fick känslan av att hon var minderårig”.

När han konfronterades med uppgifterna att hans DNA påträffats i flickan fick polisen följande förklaring: ”I så fall gick jag in på toaletten och fick utlösning och sen kletades det in”.

Enligt mannen ska flickan ha besökt toaletten strax efteråt.

Provet som togs först några dagar efter mötet mellan mannen och flickan talar starkt för att det handlar om DNA från den aktuella mannen (+3 på en skala -4 till +4).

Mannen säger att han var osäker kring flickans ålder, som han i förhör uppskattar till 14- 15 år, men deras tidigare bekantskap pekar på att han haft kännedom om den riktiga åldern.

Vid ett besök på Ungdomsmottagningen efter händelsen bedöms flickan ej vara mogen till att ge samtycke.

Mannen är nu åtalad för våldtäkt mot barn.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.