Annons

Förklaring till hans DNA i 12-åring: Toalettbesök efter varandra

Den 21-årige mannen åtalas för våldtäkt mot barn, sedan han misstänks ha haft samlag med en 12-årig flicka. Mannen nekar till anklagelserna och säger att han endast fick utlösning i ensamhet på toaletten.
Hässleholm • Publicerad 12 juni 2019
Mannen tror att hans DNA överfördes till flickan via toalettbesök.
Mannen tror att hans DNA överfördes till flickan via toalettbesök.Foto: (ÖB)

Mannen och flickan var bekanta sedan tidigare och stämde träff i flickans hem. När mannen frågade om flickan ville ha sex, så ville hon inte ”fega ur”, även om hon tvekade.

Flickan erkände sedan samlaget för bland annat sin pappa, som i sin tur gjorde en polisanmälan.

Annons

Mannen nekade inledningsvis till att ens ha träffat flickan. Sedan ändrade han sin berättelse till att de förvisso träffat varandra i flickans hem men inte utfört några sexuella handlingar eftersom han ”fick känslan av att hon var minderårig”.

När han konfronterades med uppgifterna att hans DNA påträffats i flickan fick polisen följande förklaring: ”I så fall gick jag in på toaletten och fick utlösning och sen kletades det in”.

Enligt mannen ska flickan ha besökt toaletten strax efteråt.

Provet som togs först några dagar efter mötet mellan mannen och flickan talar starkt för att det handlar om DNA från den aktuella mannen (+3 på en skala -4 till +4).

Mannen säger att han var osäker kring flickans ålder, som han i förhör uppskattar till 14- 15 år, men deras tidigare bekantskap pekar på att han haft kännedom om den riktiga åldern.

Vid ett besök på Ungdomsmottagningen efter händelsen bedöms flickan ej vara mogen till att ge samtycke.

Mannen är nu åtalad för våldtäkt mot barn.

Andreas Lovén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons