Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren i Malmö i natt.
Publicerad 24 november 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Det var vid klockan 00.45 som polis skickades till en adress i Söderkulla efter larm om misshandel.

Annons

Den skadade fick uppsöka sjukhus medan en 18-årig man kunde gripas. Han misstänks för grov misshandel.

Blekinge

Den man i 30-årsåldern som greps vid torsdagskvällens bråk i Ronneby har anhållits under natten.

Sverige

Strax före midnatt kom larm om en trafikolycka med två fordon på E4 söder om Hamneda i Ljungby kommun. Olyckan ska ha inträffat i södergående riktning.

Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen där en lastbil med släp ska ha åkt in i en traktorgrävare bakifrån. Polisen misstänker brott eftersom grävaren inte skulle ha varit ute på E4 överhuvudtaget.

– Långsamtgående fordon får inte köras på motorväg, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Båda förarna fördes till sjukhus med ambulans. Under natten har det pågått arbete med bärgning och sanering.

En man i 30-årsåldern har skjutits i bålen i Falun. Polisen utreder mordförsök.

– Ingen har gripits, säger Dan Sööder, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Annons

Larmet kom in till polis vid 23-tiden. Polisen hittade mannen utomhus med skottskadan. Han fördes med ambulans till sjukhus. Sööder kan inte uttala sig om mannens skadeläge.

Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras under morgonen. Polisen har hört vittnen under natten. (TT)

Världen

En krock mellan en skåpbil och en lastbil har lett till att 14 personer mist livet i Singburiprovinsen i centrala Thailand.

Skåpbilen började brinna efter olyckan. Alla 13 passagerare i skåpbilen, burmeser som troligtvis kommit till Thailand för att jobba, omkom tillsammans med den thailändske chauffören. Kropparna var svårt brända, enligt den lokala polisen.

Omkring 24 000 människor omkommer varje år på de osäkra thailändska vägarna.

Tidigare i november omkom fyra japanska turister och deras thailändske guide när deras bil krockade med en lastbil i provinsen Ayutthaya. (TT)

Filippinernas president Rodrigo Duterte har avslutat fredssamtalen med de maoistiska rebeller som finns i landet.

Duterte har velat få ett slut på den nära 50 år långa konflikten, där över 40 000 människor har dödats. (TT)

Polisen i Papua Nya Guinea har tömt det omstridda australiska flyktinglägret på ön Manus. Bilder på sociala medier visar hur personer släpas i väg av polis.

Annons

– Det är tomt. Militären har tagit tillbaka sin anläggning, säger polisens talesperson Dominic Kakas om lägret, som ligger på en militärbas.

Asylsökande på väg mot Australien med båt har tagits till lägret. När det stängdes den 31 oktober vägrade omkring 400 personer att följa med därifrån. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons