Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Vattenläcka på vandrarhem i Borrby. Polis slagen i Malmö.
Publicerad 4 mars 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Ett vandrarhem på Järnvägsgatan i Borrby drabbades av en vattenläcka tidigt på söndagsmorgonen. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 06.20.

Annons

– Vi är på plats, har stängt av vattnet och försöker hjälpa till att suga upp och samla upp så mycket vi kan, säger Joel Johansson, inre befäl vid Räddningstjänsten syd.

Vattenskadorna ska ha blivit ganska stora, berättar han.

– Det var varmvatten så det var svårt att komma åt avstängningen. Men det ska vara under kontroll nu, säger Johansson klockan 07.15.

Läckan upptäcktes av boende. Men ingen person ska ha skadats fysiskt vid händelsen.

En taxiförare i 40-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman efter att ha slagit till en polis vid Stortorget i Malmö.

Det var 02.30-tiden som taxin ska stannat där man inte får göra det. När polis skulle ge parkeringsböter ska taxiföraren ha slängt upp bildörren och riktat ett slag mot polisens arm, enligt polisen.

Blekinge

En man i 20-årsåldern misstänks för våldsamt motstånd. Det var vid klockan 00.30 på natten till söndagen som polis skickades till ett uteställe vid Norra Smedjegatan i Karlskrona. Ordningsvakter hade där omhändertagit mannen för berusning och han ska ha försökt slita sig från dem.

Mannen togs med av polis för tillnyktring. Han misstänks nu för våldsamt motstånd.

Sverige

Annons

En industrilokal i Mariestad har eldhärjats under natten, skriver Mariestads-Tidningen.

Branden är sedan 05-tiden under kontroll, enligt Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

– Det är en byggnad som innehåller tre olika företag. Vi vet inte orsaken till branden, men det kommer att inledas en förundersökning om mordbrand, säger han till TT.

Byggnaden innehöll gasflaskor, men dessa har räddningstjänsten burit ut. Inga människor har skadats i branden. Larmet kom in strax efter klockan 03. (TT)

En man har omkommit i en brand i en lägenhet i Alingsås, skriver GT. Mannen i 60-årsåldern fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

Branden bröt ut kring 21.30-tiden, och kunde snabbt släckas. Utöver skadorna i lägenheten där det brann är det rökskador i två trapphus och på vinden, enligt Stefan Löfgren vid Alingsås räddningstjänst. (TT)

En man har anhållits misstänkt för ett våldtäktsförsök natten till lördagen i Uppsala, rapporterar Sveriges Radio Uppland.

– Man har bedrivit ett riktat arbete under natten som har lett till gripandet, säger Matilda Isaksson, RLC-befäl vid polisregion Mitt, till TT.

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Natten till lördagen anmäldes även en våldtäkt i Uppsala, och natten före ett annat våldtäktsförsök. (TT)

Annons

Världen

En lavin i den franska delen av Pyrenéerna har dragit med sig fem spanska skidåkare. En av dem omkom på platsen. En annan man hittades av en lavinhund och fördes till sjukhus i Toulouse där han senare avled, enligt myndigheterna.

Olyckan inträffade utanför pistat område nära tunneln Aragnouet-Bielsa, som går mellan Frankrike och Spanien. Tre av skidåkarna lyckades själva gräva sig fram ur snömassorna och klarade sig oskadda.

Under fredagen dödades fyra människor av en lavin i de södra franska Alperna. (TT)

Tre män i 30-årsåldern ställs inför rätta efter explosionen i Leicester i Storbritannien som krävde fem liv. De misstänks för mordbrand och fem fall av dråp, enligt polisen. De ska framträda inför domstol på måndag.

En butik och en tvåvåningslägenhet ovanpå butiken förstördes i den kraftiga smällen förra helgen.

I explosionen dödades en 46-årig kvinna och hennes två tonårssöner. Även en av sönernas 18-åriga flickvän och en 22-årig kvinna dödades. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons