Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Vapenbrott, skottlossning, rån och bränder.

Skåne

Tre personer har anhållits misstänkta för vapenbrott i Hässleholm under natten.

– I ett annat ärende gör man husrannsakan och hittar vapen, säger Martin Larsson, inre befäl på polisen i Kristianstad.

Tre personer, som tros bo i den aktuella lägenheten, greps. De förhördes under natten och anhölls sedan. Det vapen som hittades ska vara någon form av skjutvapen men det är oklart om det är äkta.

Två män blev beskjutna i Helsingborg sent på torsdagskvällen. En av dem blev träffad och fick föras med ambulans till sjukhus. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord på de båda.

Ingen person har gripits och polisen har sökt med vapenhund och helikopter under kvällen och natten.

En bil brann under natten mellan Vellinge och Södra Åkarp. När räddningstjänsten kom till platsen fick de först lägga fullt med vatten runt om i terräng innan de kunde släcka bilen.

Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand. Larmet kom in till SOS vid 01.22 på fredagen.

En man hittades blodig i ett trapphus i Malmö under natten.

Det visar sig att mannen har blivit rånad på kontanter och han förs till sjukhus eftersom han har skärskador på bland annat armen. Polisen har skrivit en anmälan om rån.

Tidigt på fredagsmorgonen kom ett larm om en brand på en skola i Lund.

Det brinner i bland annat entrédörren och lokalerna har fått rökskador. Ingen person ska ha kommit till skada. Polisen har skrivit en anmälan om mordbrand.

Sverige

En person är förd till sjukhus efter att en tankbil började brinna på riksväg 70, norr om Avesta natten till fredagen.

Larmet inkom 02.52 och tre brandbilar skickades till platsen.

Fordonet övertändes snabbt trots förarens försök att släcka elden. Han inandades rök och fördes till sjukhus med oklara skador.

– Det finns inga hus i närheten men det finns en viss spridningsrisk till skog och mark. Det föreligger just nu hög explosionsrisk och det är därför man inte kan släcka elden utan räddningstjänsten kommer låta den brinna ut, något som kommer ta till morgonen, säger Fredrik Bäcker, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Just nu arbetar polisen med att dirigera om trafiken, för tillfället är det helt stopp i trafiken. (TT)

Caroline Hedwall ligger bra till efter första dagens spel på USA-tourtävlingen i Indianapolis. Hedwall gjorde sju birdies och resten par för en 65-runda och ligger på en delad fjärdeplats. Leder gör Lizette Salas, USA, på 62 slag.

Pernilla Lindberg inledde tävlingen med 67 slag, fem under par, och ligger på plats 15.

Både Camilla Lennarth och Madelene Sagström gick två under par, 70 slag, och ligger båda på delad plats 54.

Längre ner i tabellen återfinns Dani Holmqvist som, efter att ha gått runt på ett över par, slutar på plats 118 efter första dagens spel. (TT)

Världen

Kvarlevorna från det barn som hittades i samband med att elva andra vanvårdade barn räddades i New Mexico har identifierats. Sheriffen i Taos County bekräftar att det är den pojke som hade kidnappats flera månader tidigare. Han var tre år när han fördes bort från sin mor.

Kroppens skick gjorde identifieringen svår och dödsorsaken är fortsatt okänd.

Två män och tre kvinnor har gripits efter tillslaget mot den nedgångna egendomen i Taos County. De misstänks ha indoktrinerat barnen i syfte att begå våldsdåd. En av dem är den döde pojkens far. (TT)

48 personer från en av Mexikos mäktigaste drogkarteller har gripits nära gränsen till Guatemala, uppger mexikanska åklagare.

Myndigheterna beslagtog även fordon, vapen och ammunition från Cártel de Jalisco Nueva Generación.

Kartellen, som är hemmahörande i delstaten Jalisco, expanderar över hela Mexiko sedan Joaquin "El Chapo" Guzman, som leder konkurrerande Sinaloa-kartellen, utlämnades till USA förra året (TT)