Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Vinglig färd ledde till krockar och påkörning i Åhus-trakten. Bilbrand vid Knislinge.

Bilförare körde in i flera bilar i Malmö.

Skåne

Sent på måndagskvällen kom larm om en trafikolycka på Flötövägen i Åhus. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 22.16. Räddningstjänst, ambulanser och polis skickades till platsen.

Men det hela började redan när polis skulle kontrollera en bil som kördes vingligt på väg 118 klockan 21.55. Mannen som körde ska inte ha stannat när polis signalerade det, utan åkte istället vidare.

Polisen uppger att han sedan krockade med två bilar i Rinkaby, fortsatte trots det och körde till slut av vägen på Flötövägen väster om Åhus. Polis fick tag på mannen och tog med honom för provtagning.

I samband med krockarna i Rinkaby ska även en fotgängare ha blivit påkörd. Han fördes till sjukhus.

Bilföraren, en man i 40-årsåldern, misstänks för grov misshandel, rattfylleri, drograttfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Han greps och sitter gripen under natten till tisdagen.

En personbil ska ha brunnit på Hässleholmsvägen vid Knislinge sent på måndagskvällen.

– Det är en bil som började hacka och sen brinna under färd. Så de körde in till kanten, säger Johan Wendt, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Larmet kom klockan 22.29. Räddningstjänst åkte till platsen.

– Vi har släckt ner den. Det verkar som att det mesta av den brunnit ut, säger Wendt.

I bilen fanns tre personer, men ingen av dem ska ha skadats fysiskt, enligt honom.

Vid klockan 05.14 larmades polis till Södra Rosengård i Malmö där en bilförare ska ha kört in i flera bilar som stod parkerade. Han uppges sedan ha lämnat platsen till fots, men polis ska ha stoppat honom kort efteråt.

Ingen person ska ha fått skador vid händelsen, men tre bilar behövde bärgas. Mannen misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott.

Världen

Minst sju personer har omkommit i en brand i Paris och 27 personer är hittills skadade, varav en allvarligt.

– Dödsiffrorna kan stiga, branden pågår fortfarande på sjunde och åttonde våningarna, säger en brandman på platsen till AFP.

Branden bröt ut i ett åttavåningshus nära parken Bois de Boulogne sent under måndagskvällen och fick ett våldsamt förlopp. Flera boende i huset fick fly till närliggande tak för att undkomma lågorna och sedan räddas därifrån.

Fortfarande vid 03.30-tiden var branden inte under kontroll och över 200 brandmän var kvar vid platsen. Brandorsaken är inte fastställd. (TT)

Nya oroligheter har brutit ut i Burkina Faso. Fjorton civilpersoner dödades i söndags då jihadister angrep en stad i norra delen av landet, enligt landets militär.

Armén uppger i obekräftade uppgifter att de har svarat med tre attacker mot misstänkta jihadistläger och då "neutraliserat" 146 personer.

Byar och städer i Burkina Faso har återkommande drabbats av jihadistiska våldsamheter som präglat Sahelregionen under flera års tid. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.