Annons

Inget guld – men fem svenska medaljer på VM

Kampsport • Publicerad 28 juli 2019
Emma Stonegård Abrahamsson vann silver i 67-kilosklassen i thaiboxnings-VM i Bangkok.
Emma Stonegård Abrahamsson vann silver i 67-kilosklassen i thaiboxnings-VM i Bangkok.Foto: Annie Bondefelt/Svenska Budo & Kampsportsförbundet

Sverige hade dubbla chanser på guld när thaiboxnings-VM avrundades i Bangkok.

Men både Angela Mamic och Emma Stonegård Abrahamsson förlorade sina respektive finaler i 71- och 67-kilosklassen och fick nöja sig med silver.

Annons

"Båda gjorde det ändå bra, de mötte svåra motståndare", säger förbundskapten Joakim Karlsson i ett pressmeddelande från Svenska budo- och kampsportsförbundet.

Stonegård Abrahamsson var framme i sin första VM-final någonsin men kunde inte rå på turkiskan Bediha Tacyildiz i 67-kilosklassen.

"Turkiskan var riktigt bra, jag tyckte Emma gjorde en bra insats, men det räckte inte den här gången", säger Karlsson.

För Mamic gick det inte mycket bättre. Finländska Anna Rantanen blev för svår och vann med 30–27.

"Angela krigade på och försökte, men räckte helt enkelt inte till i dag."

Totalt blev det fem medaljer för Sverige i VM. Utöver Mamics och Stonegård Abrahamssons silvervalörer vann Jonathan Larsson, Nicholas Bryant och Sara Matsson brons i 71-, 57-, respektive 63,5-kilosklasen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons