Annons
Nyheter

Jägare åtalas för mordförsök på joggare

Den norske jägare som skottskadade en joggare utanför Klippan i Skåne i november förra året åtalas nu för mordförsök och jaktbrott.
Brott • Publicerad 22 mars 2019
Foto: TT/Montage

Det var i november förra året som en man i 75-årsåldern larmade polis efter att ha träffats av ett skott i höfttrakten. Hans skador visade sig vara lindriga. Jägaren, som var på tillfälligt besök i trakten, greps samma dag. Han släpptes senare på fri fot, men häktades i februari.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Bevisningen består enligt åklagare Ola Lavie av rörliga bilder som spelats in i kikarsiktet på den misstänktes jaktvapen, där det syns hur mannen skjuts.

Annons

Den norske jägaren åtalas även för grovt jaktbrott, då han misstänks för att flera gånger ha använt otillåtna jaktmetoder. Bland annat har han jagat rådjur och räv under tider på dygnet då det inte är tillåtet.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons