Annons

Klamydiabrev sändes fel – öppnades av pojkvän

Hälsa • Publicerad 27 september 2019
Sjukvården skickade ett brev om smittspårning av klamydia till fel person. Det har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Sjukvården skickade ett brev om smittspårning av klamydia till fel person. Det har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Det blev dålig stämning när en man i Örnsköldsvik öppnade ett brev från sjukvården med flickvännen som mottagare. I brevet pekades sambon ut i en smittspårning som gällde klamydia.

– Han ringde mig direkt och sa att vi hade ett problem. Han undrade också om jag ville berätta något, säger flickvännen till .

Annons

Det kunde hon inte. Brevet hade nämligen skickats till fel person av sjukvården.

Misstaget har nu anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. Där uppger anmälaren att det felsända brevet tagit hårt på parets förhållande. Kvinnan säger också att hennes studier blivit lidande.

Smittskyddet har beklagat det inträffade och ska nu se över rutinerna.

– Olyckligt att fel person drabbades. Tack och lov är det ovanligt att det sker, säger smittskyddsläkaren Hans Boman till Allehanda.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons