Klassisk pusseldeckare med många bottnar

bokrecension Artikeln publicerades

Den populäre norske deckarförfattaren Jørn Lier Horst skriver stillsamma böcker. Recensenten Mats Palmquist trivs i hans sällskap.

Det innersta rummet

DECKARE

Författare: Jørn Lier Horst

Översättning: Marianne Mattsson

Förlag: W&W

När före detta utrikesminister Bernhard Clausen dör i en hjärtinfarkt hittar man 80 miljoner kronor i kontanter i hans sommarhus. Riksåklagaren uppdrar åt den stillsamme kommissarien William Wisting att försiktigt utreda bakgrunden till fyndet. Och Wisting i sin tur engagerar både sin trogne vapendragare kriminalteknikern Espen Mortensen och dottern Line, frilansjournalist med många användbara kontakter. En natt brinner Clausens sommarhus ner och utredningsteamet ställs inför nya frågor kring fallet. Vem är det som försöker dölja vad?

”Det innersta rummet” är, precis som norrmannen Horsts tidigare böcker, lika stillsamma som hans kommissarie. Här är en klassisk pusseldeckare med många bottnar och välskriven på ett sällsamt spännande vis. Jørn Lier Horst har bakgrund som utredare inom polisen och hans kunskaper känns gedigna. En kriminalroman som både utmanar och roar läsaren.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.