Annons
Sjöbo

Kvinna följde efter och grep rattfyllerist: ”Rådigt ingripande”

Mannen var synbart påverkad när han hoppade in i sin bil. Då bestämde sig kvinnan för att följa efter rattfylleristen hem. Här grep hon mannen och lämnade över honom till polisen.
Sjöbo • Publicerad 6 april 2019 • Uppdaterad 7 april 2019
Polisens alkomätare visade att kvinnans misstankar stämde.
Polisens alkomätare visade att kvinnans misstankar stämde.

Klockan var halv 11 när kvinnan ringde till polisen. Hon hade sett en märkbart alkoholpåverkad man komma ut från en butik i centrala Sjöbo. Mannen gick raka vägen till sin bil och hoppade in i den.

Kvinnan informerade polisens telefonoperatör att hon avsåg följa efter mannen hem och hålla honom kvar tills en polispatrull kom och hämtade honom.

Annons

– Kvinnan höll vad hon lovade och hade hela tiden polisens operatör i luren som gav råd om hur hon skulle agera, berättar Evelina Olsson, presskommunikatör vid polisen.

Enligt kvinnan var färden från centrala Sjöbo till mannens bostad ganska vinglig, men utan incidenter.

Väl framme vid mannens hem fick kvinnan hjälp av sin passagerare att hålla mannen kvar.

– Till en början gick det bra, men mannen tröttnade på att bli kvarhållen och försökte knuffa sig fri. Men just då dök patrullen upp och kunde ta över.

Mannen fick blåsa i alkomätaren som mycket riktigt gav utslag. Mannen fick därför följa med till polisstationen för provtagning.

– Det var ett mycket rådigt ingripande av kvinnan och hennes sällskap, säger Evelina Olsson och berättar det inte är helt ovanligt att inringare ställer upp och följer efter misstänkta rattfyllerister.

Hon menar dock att man ska vara försiktig och tänka på sin säkerhet.

– Man måste själv bestämma hur mycket man är villig att göra. I det här fallet gick allting bra.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons