Annons

Lampard kritisk mot rasistisk Chelseasupporter

Fotboll • Publicerad 16 augusti 2019
Chelseas tränare Frank Lampard är besviken över en Chelseasupporters rasistiska åsikter på sociala medier mot klubbens anfallare Tammy Abraham. Arkivbild.
Chelseas tränare Frank Lampard är besviken över en Chelseasupporters rasistiska åsikter på sociala medier mot klubbens anfallare Tammy Abraham. Arkivbild.Foto: Lefteris Pitarakis

Chelseas tränare Frank Lampard är "äcklad" av ett rasistiskt påhopp på anfallaren Tammy Abraham efter att Abraham missade den avgörande straffen i 4–5-förlusten i onsdagens supercupfinal mot Liverpool.

– Jag är speciellt äcklad över ett så kallat Chelsea-fan, säger han.

Annons

Supportern har på sociala medier skrivit rasistiska saker riktade mot Abraham.

– Tammy Abraham bad mig om att få ta den femte straffen för han ville det, han ville stå upp och vara modig när hela världen tittade, säger Lampard.

– Inom några timmar så hade någon som sitter bakom ett tangentbord eller telefon uttryckt de mest äckliga saker man kan tänka sig.

Lampard tycker att det är för lätt att skriva saker på sociala plattformar och han tycker att något måste göras åt det. Men också att folk måste ändra inställning.

– Jag är så arg för Tammys skull, arg för klubbens skull, för det här är inte vad klubben handlar om. Klubben gör mycket arbete mot diskriminering på alla nivåer och det är en motgång när sådant här händer.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons