Läsare: ”Det är vi boende på Tulpanvägen som drabbats av all trafik”

Jourhavande Artikeln publicerades
I förra veckan stängdes Tulpanvägen i Hammar av mellan av Krokusvägen och Berberisvägen.
Foto: Mikael Persson
I förra veckan stängdes Tulpanvägen i Hammar av mellan av Krokusvägen och Berberisvägen.

Turerna kring Tulpanvägen fortsätter. En boende som uppskattat att vägen stängts av hör av sig. Samtidigt meddelar C4 Teknik att vägen kommer att öppnas igen.

Trafikens vara eller icke vara på Tulpanvägen fortsätter att väcka känslor. När kommunen beslutade att stänga av vägen för trafik i förra veckan blev protestropen många. Men långt ifrån alla var missnöjda. Lena Henriks, som bor på Tulpanvägen, blev glad över att trafiken försvann.

– Det är ett jättebra beslut, oavsett vad andra tycker. Det är vi boende på Tulpanvägen som drabbats av all trafik. Den har blivit mycket värre mot slutet och trädgården har varit obrukbar. Vi är jättenöjda, säger Lena Henriks.

På tisdagsförmiddagen kunde tidningen dock berätta att C4 Teknik ändrat sig och att Tulpanvägen nu öppnas igen. Nya hinder ska sättas upp för att få ner hastigheten.

Carina ringer för att ge beröm till personalen på CSK.

– Jag vill ge en stor sommarbukett till CSK och till Angiolab. Tack till doktor Piotr, Lindvall, Vikström och berörd personal för mina stentar den 23-24 maj. Tack även till berörd personal på Hjärtintensiven, MAVA (Medicinsk akutvårdsavdelning) och Akuten. Ni är guld värda. Jag önskar er en trevlig sommar, säger Carina.

Per mejlar in sin åsikt om Huarödsbadet, och de pengar som skulle behövas för att rusta upp anläggningen.

”Huaröd har 200 invånare och ligger sex kilometer från Degeberga som har ett utmärkt bad. Pierre Månsson talar om stora besparingar, så inte en skattekrona till badet i Huaröd”, skriver Per.

Siv i Kristianstad berättar om ett obehagligt telefonsamtal. I måndags ringde en man som hävdade att han arbetade på Swedbank och ville att hon skulle ta fram sin dosa. När hon sa att hon inte hade någon la han på luren. Hon förstod snart att det var en bedragare och vill nu varna andra.

– Jag tycker det är fel att lura gamla människor som inte förstår allt.

Läs mer:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.