Annons
Nyheter

Låsta dörrar efter hot mot Malmö universitet

Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl. Några detaljer om vad som står i mejlet är inte kända, men i dag kallar universitetsledningen och företrädare från studentkårer till pressträff.
Malmö • Publicerad 5 januari 2018
Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl. Arkivbild.
Studenter och personal vid Malmö universitet uppmanas arbeta hemifrån på måndag efter ett hot via mejl. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hittills står det klart att universitetet betraktar hotet som allvarligt. Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp. Att sätta studenters och medarbetares säkerhet i främsta rummet är viktigt, skriver rektor Kerstin Tham på universitetets hemsida.

– Eftersom det är svårt att bedöma den exakta trovärdigheten har rektor fattat beslut att vi stänger den 8 januari då det enligt mejlet skulle inträffa något mot lärosätet, säger Per M Eriksson, kommunikatör på Malmö universitet, till TT.

Annons

Hotet togs emot den 29 december, till en central informationsmejl, och universitetet har aktiverat sin krisledningsgrupp.

Universitetet är stängt för närvarande, dörrarna är låsta, men den 8 januari när skolan skulle ha öppnat efter jullovet uppmanas alltså personal och studenter att arbeta hemifrån. Och ett planerat tentamenstillfälle flyttas till en annan dag.

Universitetsbiblioteket är öppet som vanligt, men säkerhetsåtgärder har vidtagits.

John Alexander Sahlin/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons