Annons

Lindstedt till semifinal i Wimbledon

Tennis • Publicerad 11 juli 2019
Robert Lindstedt och hans dubbelpartner Jelena Ostapenko är klara för semifinal i Wimbledons mixeddubbel. Arkivbild.
Robert Lindstedt och hans dubbelpartner Jelena Ostapenko är klara för semifinal i Wimbledons mixeddubbel. Arkivbild.Foto: Christine Olsson / TT

Robert Lindstedt och Jelena Ostapenko fortsätter att imponera i Wimbledons mixeddubbel. Duon är klar för semifinal efter att ha slagit kroaten Franko Skugor och rumänskan Raluca Olaru med 2–1 i set (6–7, 6–3, 7–5) i en match som tog nästan 2,5 timmar att spela på gräset i grand slam-turneringen i södra London.

Lindstedt och Ostapenko fick en tuff start och förlorade första set efter tiebreak, men kom tillbaka starkt i andra och vann setet efter en dryg halvtimme. I det tredje och avgörande, och desto längre, setet lyckades duon bryta motståndarnas serve två gånger och säkrade en plats i semifinalen.

Annons

– Nyckelmomenten var att få press på Olaru, att få in bollarna i gemen där, säger Lindstedt till .

I fredagens semifinal väntar nederländske Matwe Middelkoop och kinesiska Yang Zhaoxuan.

– Det är lite varför du spelar tävlingarna, för att gå in i slutskedet och göra upp om titlar. Det kommer bli kul. Nu blir det en snabb återhämtning, lite mat och lite sömn förhoppningsvis, säger Lindstedt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons