Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger efter branden i Ryssland

Minst 53 personer har bekräftats omkomna i branden i ett köpcenter i Ryssland.
Men dödssiffran befaras stiga ytterligare eftersom flera människor fortfarande saknas.
Ryssland • Publicerad 25 mars 2018 • Uppdaterad 26 mars 2018
Rök stiger från det 23 000 kvadratmeter stora varuhuset i Kemerovo.
Rök stiger från det 23 000 kvadratmeter stora varuhuset i Kemerovo.

Rysslands hälsominister Veronika Skvortsova är på väg till staden Kemerovo i Sibirien efter den katastrofala branden i ett varuhus, skriver den statliga nyhetsbyrån Tass. Även den ansvarige ministern för räddningstjänsten Vladimir Putchkov har åkt till staden, enligt statliga nyhetsbyrån Ria Novosti.

Minst 53 personer har bekräftats omkomna, uppger myndigheterna enligt Tass. Samtidigt uppges 16 personer fortfarande saknas.

Annons

Branden ska ha börjat i en biograf i det välbesökta köpcentret vid 11-tiden på förmiddagen. Taket i två biosalonger kollapsade av branden, enligt Rysslands federala utredningsmyndighet. Elden härjade sedan omkring 1 000 kvadratmeter av köpcentret.

I videor som lagts upp på sociala medier syns hur människor hoppar från byggnaden för att komma undan lågorna.

"Varuhuset, som är flera våningar högt, var fullt med folk mitt på dagen en söndag. Ingen vet exakt hur många människor som befann sig där inne när det började brinna", säger Alexander Jeremejev vid den lokala räddningsmyndigheten i ett uttalande, enligt AFP.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons