Annons
Nyheter

Misstänkt mordbrand i Hässleholm

Det brann i en frisörsalong i centrala Hässleholm under natten mot lördagen. En förbipasserande bilist släckte branden innan räddningstjänsten kom fram.
Hässleholm • Publicerad 5 oktober 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Mattias Mattisson

Det var ett tidningsbud som upptäckte att det brann inne på Style salong på Stadshusgatan. Han stoppade en bilist och bad om hjälp. Bilisten visade sig vara den före detta deltidsbrandmannen Cristian Mladin, som var på väg hem från jobbet som trygghetsvärd i Helsingborg, skriver Norra Skåne.

Lågorna slog ut genom ett hål i rutan till salongen.

Annons

Cristian Mladin ringde genast 112 och ingrep sedan instinktivt och hann släcka branden med en pulversläckare som han hade i bilen innan elden hann ta sig ytterligare.

– Mannen som ringde in larmet visade stort civilkurage och släckte elden innan räddningstjänsten kom till platsen vilket förmodligen räddade hela byggnaden, säger Peter Frostlund, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

– Vi är oerhört tacksamma när allmänheten ingriper på sådant här vis. Det kunde ha slutat mycket illa om branden spridit sig.

Polisen misstänker att branden var anlagd. En teknisk undersökning har genomförts och en anmälan om mordbrand har upprättats.

Staffan LundgrenSkicka e-post
Magnus GrunnonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons