Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Det har varit en natt utan större polisiära händelser i Skåne.
Publicerad 5 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

En man i 25-årsåldern fördes med ambulans till sjukhuset i Malmö med skador efter en misshandel.

Annons

Vid förhör med mannen så kommer det fram att han har blivit rånad. Det är okänt vad som har tagits ifrån honom och det är oklart hur pass allvarliga mannen skador är. Polisen har ingen gripen i ärendet.

Polisen har under natten mot söndagen gripit två personer i Svedala, båda är misstänkta för narkotikabrott. De är misstänkta för att ha haft narkotika på sig i överlåtelsesyfte.

En husrannsakan gjordes även i en bil i samband med gripandet.

Polis och räddningstjänst åkte till Vollsjö sent på lördagskvällen där någon grillade i sin trädgård. En anmälan har skrivits om brott mot lagen om skydd mot olyckor.

Sverige

En 51-årig kvinna omkom under lördagen i ett blixtnedslag i Kvicksund, nordväst om Eskilstuna.

Hennes 40-åriga väninna skadades allvarligt och vårdas nu på Mälarsjukhuset i Eskilstuna.

– Den uppgift vi har fått är att kvinnorna gått ut på promenad på lördagsmorgonen och när sedan ett jätteoväder med åska drog in kom de inte tillbaka hem, vilket oroade anhöriga som gick ut och letade efter dem, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral till TT.

Anhöriga hittade kvinnorna liggande i terrängen medvetslösa strax efter 15.30 på eftermiddagen.

– En kvinna var död, den andra medvetslös, säger Martin Detterström.

Annons

Mälarsjukhuset uppger vid 03.30-tiden på söndagsmorgonen att läget är oförändrat för den skadade kvinnan. (TT)

Fem personer har förts med ambulans till sjukhus efter en flerbilskrock på Söderleden i Göteborg, i riktning mot Frölunda.

Olyckan skedde strax efter klockan 23 på lördagskvällen.

– Det rör sig om två olyckor med 150–200 meter emellan och vi vet inte om de har något samband. Cirka 9–10 bilar är inblandade i krocken, säger Johan Eklund, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Räddningstjänsten lämnade platsen strax efter klockan halvett natten till söndagen men det är ännu oklart hur olyckan gått till.

– Vi vet inte om det rör sig om en köolycka eller vad som har hänt, säger Johan Eklund.

Enligt SOS Alarm fördes fem personer till sjukhus med ambulans, men det är ännu okänt hur pass svårt skadade de är.

– Vi kan dessvärre inte lämna ut några uppgifter om skadeläget, bara att de förts till sjukhus, säger Nina Janowicz på SOS Alarm till TT. (TT)

Världen

Venezuelas president Nicolás Maduro uttalade sig strax efter att explosioner hörts i närheten av honom, vilka enligt Maduro kom från flera drönare som bestyckats med sprängladdningar. Det hela inträffade under en tv-sänd militär ceremoni i Caracas.

Annons

– Det var en attack för att döda mig, de försökte mörda mig i dag, säger Maduro i en tv-sändning.

Maduro pekar ut Colombias president Juan Manuel Santos som ansvarig för "attacken".

Enligt nyhetsbyrån AP motsäger några brandmän på plats Maduros version av händelseförloppet. De menar att det var en gasbehållare i en lägenhet i ett närliggande hus som hade exploderat. De lämnar inga ytterligare detaljer om hur de har kommit till den slutsatsen.

Maduro och resten av regeringen uppges vara oskadda, men sju medlemmar ur nationalgardet skadades och fördes till sjukhus.

På tv-bilder ser man hur Maduro plötsligt avbryter sitt tal och hur militärleden skingras när smällar hörs. (TT)

Flera av bränderna i Kalifornien sprider sig fortfarande snabbt och ytterligare människor har beordrats att lämna sina hem.

Myndigheterna varnar också för fortsatta starka vindar, låg luftfuktighet och höga temperaturer – vilket kan få bränderna att spridas ytterligare.

I år har de kaliforniska bränderna förstört större ytor mark tidigare i "eldsäsongen" än vanligt, säger Ken Pimlott vid Kaliforniens myndighet för skogs- och brandskydd Cal Fire. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons