Annons

Nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Knivbråk, rån och inbrott i natt i Skåne.
Publicerad 26 juli 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Skåne

Två män greps under natten i Hörby. De ska ha bråkat med kniv enligt polisen och båda är misstänkta för försök till grov misshandel. Ingen person ska dock ha kommit till skada. De båda männen anhölls efter förhör.

Annons

En man i Helsingborg ringer polisen under natten och berättar att han blivit rånad av tre okända gärningspersoner.

Mannen har själv tagit sig till sjukhus efter att ha blivit utsatt för sparkar och slag och polisen möter upp honom för att skriva en anmälan. Mannen har blivit rånad på plånbok och mobil, skriver polisen på sin hemsida.

Två personer har fått föras med ambulans till sjukhus efter en singelolycka i Övraby i Tomelilla kommun. Larmet om att en personbil kört in i ett träd kom strax innan 22 på onsdagskvällen.

Olyckan skedde i låg hastighet och polisen misstänker inget brott bakom händelsen.

Det rådde begränsad framkomlighet på olycksplatsen fram till strax efter 23, enligt Trafikverket. De två som fördes till sjukhus ska inte ha haft några allvarligare skador, enligt polisen.

Det har även skett ett par inbrott i Skåne län under natten. Ett i en bostad i Helsingborg, där det bland annat har stulits datorer, och ett i en butik i Eslöv, där det är okänt vad som har tagits.

Sverige

En person har gripits misstänkt för mordförsök i Kallhäll, nordväst om Stockholm, skriver Aftonbladet.

– Det är högst oklart vad som hänt, säger Pontus Sandulf, vakthavande befäl hos polisen, till tidningen.

Larmet kom på onsdagskvällen och på plats hittade polisen en skadad man. Han är förd till sjukhus. Det är oklart vilka skador han har. Polisen utför teknisk undersökning och har inlett en förundersökning om mordförsök. (TT)

Annons

En livsmedelsbutik på Öland blev utsatt för ett väpnat rån vid stängning på onsdagskvällen.

Rånarna var två stycken och den ena var beväpnad med kniv och en andre med en kofot, enligt polisen. De hotade personal och fick med sig dagkassan.

Ingen person kom till fysisk skada vid händelsen.

En restaurang i utkanten av Sigtuna, nordväst om Stockholm, brinner. Larm om branden kom vid 21-tiden på onsdagskvällen.

Brandkåren meddelar att man kommer att låta hela byggnaden brinna ner.

– Hela taket har rasat. Huset kommer att brinna ner helt till grunden och vi kommer att vara kvar med en station under natten, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl vid Storstockholms räddningscentral. (TT)

Världen

Förhållandet mellan EU och USA går in i en "ny fas", efter att EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker träffat USA:s president Donald Trump i Vita huset, enligt ett uttalande efter mötet.

Den nya fasen ska byggas på en nära vänskap, starka handelsrelationer som båda vinner på, och ett bättre samarbete för global säkerhet och välstånd och en gemensam kamp mot terrorismen, står det i det gemensamma uttalandet.

Parterna lovar att arbeta tillsammans för att lyfta tullar och andra handelshinder.

Annons

En arbetsgrupp med högt uppsatta rådgivare ska tillsättas för att föra arbetet framåt och kortsiktiga åtgärder för att underlätta handel ska utredas. (TT)

Fler medlemmar i domedagssekten Aum Shinrikyo som genomförde en dödlig sarinattack i Tokyos tunnelbana 1995 har avrättats, uppger japanska medier. Vid sarinattacken omkom minst 12 personer och tusentals skadades.

Uppgifterna om hur många som har avrättats under torsdagen går isär. Det finns inledningsvis ingen officiell bekräftelse om avrättningarna.

Sju medlemmar, bland dem ledaren Shoko Asahara, avrättades för några veckor sedan. (TT)

Sedan Sovjetunionens dagar har ryska tågtidtabeller gått efter vad klockan är i Moskva – trots att landet spänner över totalt elva tidszoner. Nu ska det statliga järnvägsbolaget sluta med det.

En passagerare som ska ta den transsibiriska järnvägen från Vladivostok i östra Ryssland har hittills fått veta sin avgångstid i Moskvatid, på såväl biljett som i upprop, trots att det är sju timmars tidsskillnad. I vissa fall har resenärer fått köpa biljetter till andra datum än planerat.

Regeln infördes under Sovjeteran för att få konsekvens i systemet och för att passagerare inte skulle behöva ställa om sina klockor under resans gång.

Från och med den 1 augusti kommer all information och alla klockor följa tiden som gäller på den plats man befinner sig, meddelar järnvägsbolaget. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons