Ny stökig kväll med raketskjutande

Kristianstad Artikeln publicerades

Även under torsdagskvällen och början på natten till fredagen larmades polisen ett flertal gånger om att unga personer sköt raketer och smällare mot personer i Kristianstad.

– Vi har fått många påringningar från busschaufförer, bilister, cyklister och förbipasserande som har blivit skjutna på. Men vi har inte fått något om personskador eller skador på bilar. Det är möjligt att de kommer in med det när det blir ljust, säger Martin Larsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Han räknar till över 20 liknande händelser i Kristianstad och Bromölla från klockan 20 och framåt.

En läsare berättar om oroligheter med ett större antal unga vid Långebro. När Kristianstadsbladet pratar med Martin Larsson har han precis varit i kontakt med polis som varit på plats där det skjutits.

– Ungdomar går fram och riktar raketer mot dem från tio meters håll och skjuter. Det är den verkligheten vi lever i. Det här med raketer är ett totalt ofog, säger han.

Polis har gjort en anmälan om försök till grov misshandel mot polis.

– Men vi har inga misstänkta för de sticker ju så fort polisen närmar sig. När polisen kommer blir de måltavla och så skjuter de mot dem.

Men det finns inte några uppgifter om allmänhet som skadats. Larsson uppger att i alla fall en person avlägsnats från platsen.

Även på onsdagskvällen utspelade sig liknande scener i området.

– Det är ett återkommande problem med ungdomar som skjuter raketer. Vi har det varenda nyår, veckorna innan, säger Martin Larsson.