Annons

Obi-Wans återkomst i ny tv-serie

Ewan McGregor kommer tillbaka som Obi-Wan Kenobi. Det var det största avslöjandet när nöjesjätten Disney presenterade utbudet i den kommande strömningstjänsten Disney+.
Tv • Publicerad 24 augusti 2019
Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), här till vänster om Anakin Skywalker (Hayden Christensen) i en av Star wars-filmerna, får sin egen tv-serie.
Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor), här till vänster om Anakin Skywalker (Hayden Christensen) i en av Star wars-filmerna, får sin egen tv-serie.Foto: Lucasfilm/20th Century Fox/AP/TT

Förvånat jubel utbröt på mässan D23 i Anaheim, Kalifornien, när den skotske skådespelaren dök upp.

– Kathleen, frågade han filmproducenten Kathleen Kennedy på scen.

Annons

– Kan du snälla, framför alla dessa vittnen, fråga mig om jag ska spela Obi-Wan Kenobi igen?

Svaret var givetvis ja, och därmed är det bekräftat att McGregor blir huvudfigur i en "Star wars"-serie som helt enkelt ska heta "Kenobi". Den nu 48-årige stjärnan övertog ju med början år 1999 Alec Guinness roll som jedi-legendaren i tre av Star wars-filmerna.

Boba Fett

Men den nya serien börjar spelas in först nästa år. När Disney+ lanseras i USA, Kanada och Nederländerna den 12 november är det en annan gammal god Star wars-figur som ska locka abonnenter – Boba Fett. Eller åtminstone intriger kring honom och andra prisjägare på hemplaneten Mandalore. Serien heter "The Mandalorian", och har nu lagts ut på Twitter.

Även en tredje Star wars-serie utlovas, en "spionserie" som utgår från filmen "Rogue one".

Marvel-serier

Och förutom den digra Stjärnornas krig-satsningen visade Disney en rad andra nyheter.

Exempelvis får Marvel-världen sitt i form av tre serier om Miss Marvel, Moon Knight och She-Hulk.

Och så får den klassiska animerade filmen "Lady och Lufsen" en nytolkning, med riktiga skådespelare. Filmen presenterades på D23:s scen av skådespelerskan Yvette Nicole Brown och huvudrollshundarna Rose och Monte.

När Disney+ lanseras i Sverige och övriga Europa är inte klart exakt, men Disney säger att det blir under första halvåret nästa år.

Henrik Samuelsson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons