Annons

Orkandrabbade kor överlevde genom lång simtur

USA • Publicerad 14 november 2019
Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild.
Översvämningar vid Cedar Island i samband med orkanen Dorians härjningar i början av september. Arkivbild.Foto: Tom Copeland/AP/TT

Tre kor som spolades ut i havet i samband med orkanen Dorians härjningar längs USA:s östkust i september har hittats vid liv, rapporterar BBC.

Korna hade antagits vara döda sedan vattenmassor som beskrivits som en mindre tsunami svept in över deras ö Cedar Island utanför North Carolina. Men nu har de upptäckts vid Cape Lookout National Seashore – en del av de långsträckta öremsor som ligger längs ett barriärrev utanför kusten.

Annons

Anställda vid nationalparken i området konstaterar att korna måste ha simmat närmare en mil för att sätta sig i säkerhet.

De hade tur som inte sveptes längre ut i Atlanten, vilket skedde med en del hästar, säger en talesperson. Förberedelser görs nu för att ta hem korna.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons