Annons

Person påkörd av tåg – inställda tåg och förseningar

En person ska ha blivit påkörd av ett tåg vid Gualöv. Larmet inkom till SOS klockan 09.48 på måndagsförmiddagen. Olyckan medförde förseningar och inställda tåg under flera timmar.
Bromölla • Publicerad 7 oktober 2019
Olyckan inträffade vid Tobaksvägen, mellan Sjögård och Gualöv.
Olyckan inträffade vid Tobaksvägen, mellan Sjögård och Gualöv.Foto: Tommy Svensson

Det var vid Tobaksvägen, mellan Sjögård och Gualöv, som olyckan ska ha inträffat. SOS skickade flera ambulanser till platsen.

Olyckan orsakade stopp i tågtrafiken mellan Kristianstad och Bromölla. Pågatågen på sträckan var inställda en bra bit in på eftermiddagen. Även Öresundstågen på sträckorna Köpenhamn-Karlskrona och Kristianstad-Bromölla ställdes in.

Annons

Vid 15.45-tiden meddelade Skånetrafiken att de åter kör mellan Kristianstad och Bromölla, men att resenärerna ska räkna med följdförseningar. Senare på kvällen hade de helt tagit bort varningen.

Trafikverket flaggade också för förseningar och för att vissa tåg mellan Hässleholm och Karlskrona kunde komma att ställas in.

Vid klockan 17.30 skrev Trafikverket att det fortsatt fanns risk för förseningar under tidig kväll, men varningen om inställda tåg var borttagen.

För mer information hänvisas resenärerna till tågbolagen.

Birgitta MattissonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons